web analytics
KezdőlapHírekMegérkezett a Mi Smart Band 6 - Specifikációk, árak, megjelenés!

Megérkezett a Mi Smart Band 6 – Specifikációk, árak, megjelenés!

Lezajlott a Xiaomi nagy 2021-es termékbemutatójának első fele, melyet velünk együtt követhettetek a Facebook oldalunkon, és a YouTube csatornánkon. Mint kiderült, az esemény ma folytatódik, ugyanitt, ugyanekkor, azonban ne szaladjunk ennyire előre, beszéljünk arról, ami már megjelent – nos, még egy év sem telt el, de máris itt a Mi Band 5 utódja, a Mi Smart Band 6.

Mik az újdonságok?
Kijelző

A kijelző ezúttal is nagyobb lett, jóval nagyobb, a band mérete viszont nem változott a tavalyihoz képest. Ezt úgy érték el, hogy a kijelző immáron “teljes képernyős”, tehát kitölti a karkötő előlapjának nagy részét, épp úgy, mint a “teljes képernyős” telefonoknál.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy olvashatóbb lett, illetve könnyebben lehet navigálni a menüpontok között, a MIUI-nál megszokott gesztusvezérlés szerű módon irányíthatjuk az aktivitásmérőt.

A fényerő maradt 450 nit, újdonság viszont, hogy az imént említett “teljes képernyős” élmény miatt nincs érintőgomb, a már említett gesztusvezérlés váltja fel.

A kínai több, mint 130, a global több, mint 60 számlappal érkezik, azonban ez a közösség által biztosan bővülni fog. A harmadik féltől származó számlapok telepítéséről szóló videónkat errefele tudjátok megtekinteni.

Véroxigénszint mérés

Az Amazfit Band 5-ben volt, így furcsa lett volna, ha kimarad, bár, volt, ami végül kimaradt, de erről később. Mindamellett, hogy mérhető a véroxigényszint, az alvásmonitorozás is új szintre lép általa, ezt a szenzort is használja az alvásminőség pontosabb megállapításához a Mi Band. (alvás közbeni légzés figyelése)

Új sportmódok

Új Mi Band, új sportmódok. Összesen 30, ami az előző 11-hez képes nagy előrelépés. Mindenkinek is van egy sportmód, s ráadásul ezek közül 6 automatikusan indítható, tehát nem kell kikeresni a menüből sem, a karkötő érzékeli, ha például sétálunk, vagy biciklizünk, és rákérdez, hogy monitorozza-e az aktivitást, épp úgy, ahogy azt már tavaly, a Mi Band 5 esetén is láthattuk. Jelentem alásan, van ping-pong is!

Ami kimaradt

Évek óta várjuk, mégsem jön, és idén sem lesz másképp: sem NFC-t nem kapunk a global verzióban, sem pedig hangvezérlést, és beépített GPS sincs – ezekért a funkciókért továbbra is az Amazfit órákat kell választanunk (kivéve az NFC-t, mert ott sincs). De ez tekintve a magyar helyzetet, nem tragédia. Kétségkívül történik fejlődés, meglátjuk, mit hoz majd a következő év, időszak.

Az pedig, hogy eggyel kevesebb lehallgatókészülék van, talán senkit sem érint túlságosan mélyen, hasznos tud lenni egy hangasszisztens, de nem tragédia, ha megmarad Alexa az Amazfit tulajoknak.

Amiről nem esett most szó, az jó eséllyel nem változott, így ha nem ismered a tavalyi Mi Bandet, a róla készült tesztünket itt tudod bepótolni.

Árak, megjelenés

Kínában az NFC-mentes verzió kb. 35 dollár, az NFC-s kicsivel több, 43.

A Global verzió, tehát a Mi Smart Band 6 (továbbra sem értem miért hosszabbítják meg egy Smart jelzővel a global nevet, de mindegy 😀 ), 44.99 euró, nem, nem 45, 44.99.

Ez ropogós magyar pénzben nagyjából 16 ezret jelent, de 20.000 forint alatt szerintem ne számoljatok.

Ti mit gondoltok?

Jó lett az új Mi Band? Megéri az ötösről, vagy a négyesről váltani? MI az ami tetszik, mi az, ami kevésbé? Mit hiányoltok? Írjátok meg véleményeteket kommentben!

A bemutatósorozat folytatódik!

Van ott még, ahonnan ez jött! Ha nem szeretnétek lemaradni a Xiaomi nagy-nagy 2021 tavaszi termékbemutatójának második részéről, kövessetek minket a Facebookon, illetve iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra. 13.30-kor folytatás!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img