KezdőlapHírek Vízbe esett a telefonod? Van pár tippünk, amivel megmentheted!

[Mi Nyuszi tippek] Vízbe esett a telefonod? Van pár tippünk, amivel megmentheted!

Bármi megtörténhet és az meg is fog történni. Mondaná Murphy, akire jobb hallgatni, még ha kicsit megmosolyogtató közhelyei vannak. Ha véletlen kádba, wc-be, medencébe, vagy bármilyen vízbe ejtenénk véletlen a telefonunkat, nem kell azonnal keresztet vetni rá, még van esély, hogy megmentsük, mielőtt komoly károsodás érné.

Mit ne tegyél:

  • Ne kapcsold be
  • Ne tedd töltőre
  • Ne nyomkodd a gombokat
  • Ne próbáld meg kirázni a vizet belőle, mert csak még mélyebbre megy
  • Ne fújkáld, mert azzal is csak belefújod a vizet
  • Ne szárítsd hajszárítóval

Mit tegyél:

1. Először is ne ess pánikba! Mert a pánik nem mindig jó ötletadó és képesek vagyunk meggondolatlan dolgokat cselekedni. Töröld száraza ahol tudod a telefont, jó nedvszívó képességű törölközővel, konyhai törlőkendővel, stb. Ahova be tudsz nyúlni, óvatosan itasd fel a vizet.

2. Kapcsold ki a telefont! Tartsd úgy, hogy a kikapcsoló gomb lefele a föld felé nézzen, hogy a gomb megnyomásakor ne jusson be több víz a gomb mellett.

3. Vedd ki a SIM tálcát. A SIM tálcák általában jól tömítenek, a kis lyukon, amin keresztül ki tudjuk tolni, sem feltétlenül fog a víz bejutni, csak magasabb nyomáson (1-2 m mélyen).

4. Legyen otthon rizs. Teljesen mindegy milyen, a legolcsóbb is tökéletes, csak kilós kiszerelés legyen. Ezen sokan mosolyognak, de köztudott tény, hogy a száraz feldolgozatlan rizs nagyon jó nedvszívó képességű! Szóval tedd egy kiló rizs közé a telefont és zárd le a tasakot. A legjobb, ha tartasz otthon zárható tasakot.

5. Legalább 48 órát (2 nap) hagyd a telefont a rizsben, addig kérj kölcsön egy telefont, vagy rakd vissza az előzőbe, ha megtartottad. Ne, mondom ne is nézegesd, hogy száraz e már! Hagyd benne! Minél tovább van benne, annál valószínűbb, hogy a rizs szépen “kiszívja” a vizet a telefonból.

Nos, ha pár nap múlva előveszed, mehet vissza bele a SIM tálca a kártyával és kezdhetsz imádkozni, hogy a művelet sikerült. Ez nem egy 100%-ok megoldás, de már több telefon menekült meg a halálból ezekkel a lépésekkel. Próbáld bekapcsolni, ha nem reagál, akkor dugd töltőre. Ha arra sem reagál pár órán belül, akkor sajnos az aksi sérült, cseréld ki, vagy vidd szervizbe.

Ha sikerült bekapcsolni, akkor ellenőrizz le mindent a telefonon. Nézd végig pl. szerviz menüben, hogy minden szenzor működik e, érintőképernyő, hangszórók, mikrofonok, gombok, stb. Ha valami nem úgy működik, mint előtte, sajna szerviz lesz a vége, lehet csak egy kis korrózió miatt és ki tudják mosni alkatrész csere helyett.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek