Néhány napja a Xiaomi bejelentette az új Mi Box 4S Pro-t, ami végre tud újat mutatni az elmúlt évek hihetetlenül változatos kínálatát követően. Nézzük, mit tud az új doboz.

A bevezetőből sejthető, hogy az elmúlt két évben a Mi Boxok terén érdemi változás nem történt, de ez magyarázható azzal, hogy nem is volt szükség nagyobb léptékű hardverfejlesztésre.

Megjelent ugyan a Mi TV Stick, azonban erősebb nem lett mint egy Mi Box, sőt picit még gyengítettek is rajta (1GB RAM), de legalább belefért nagyjából ugyanaz jóval kisebb mértben.

2020 utolsó negyedévében (alias most), megjelent a Mi Box 4S Pro, egyelőre kínában.

Xiaomi Mi Box 4S Pro – kép forrása: gizmochina

S hogy mik az újdonságok?

HDMI 2.1, 16GB belső tárhely

Megmaradt a hűn szeretett Amlogic S905X SoC, (4 db ARM Cortex A53-as mag, és egy Mali 450-es grafikus gyorsító), továbbá a 2GB RAM is.

Nos igen, hát, annyira azért mégsem lehetünk elragadtatva, hisz a jól bevált recepptel dolgoztak, és gyakorlatilag kicsit finomítva a korábbi konfigon, ugyanazt kapjuk.

Ami még változott, az a Bluetooth verzió, ez a korábbi 4.2 helyett 4.3-as lett. Továbbá megmaradt az USB, és a 3.5 mm-es jack csatlakozó is, valamint támogatja mind a 2.4, mind az 5GHz-s WiFi hálózatokat.

Mivel nem global piacra szánt modelről van szó, nem Android TV, hanem a Xiaomi MIUI TV felülete fut rajta, ami természetesen Android alapú.