web analytics
KezdőlapHírekMi Box 3: Ha nem frissítettél Pie-ra, ne most tedd

Mi Box 3: Ha nem frissítettél Pie-ra, ne most tedd

Tavaly ősszel jött meg mondhatni váratlanul a Mi Box 3-ra az Android 9. Ahogy már megszokhattuk, ez a frissítés sem ment zökkenőmentesen, sőt, néhányan most arra panaszkodnak, hogy az azóta kiadott “javítások” hazavágják az eszközt.

Nem egy jó tendencia ez

A szoftverfrissítés valahogy mindig is problémája volt a Mi Boxoknak, de ettől függetlenül kiváló termékekről van szó, remek ár-érték-aránnyal rendelkeznek.

A Xiaomi frissítései, hát, a közelmúltban nem sikerülnek túl jól bizonyos eszközöknél, khm, Mi A3, ami megcáfolhatja azt az egyébként nagyon is fontos elvet, hogy frissíteni kell, minél előbb, és hogy az up-to-date szoftver a biztonság kulcsa. Merthogy az.

A gond csupán, hogyha a gyártó nem kellően tesztelt frissítéseket ad ki, és “tönkremennek” eszközök, a felhasználóban az marad meg, hogy nem szabad frissíteni, ami nem jó.

A jelenlegi helyzet

Néhány napja megjelent egy frissítés, ami bootlopba küldi az eszközt, onnan kijönni pedig eléggé nehézkes. A Redditen olvasható további információ ezzel kapcsolatban.

Nekem nincs gondom a Pie-jal, igaz, az ősszel megjelent második frissítést használom, valamiért azóta nem érkezett újabb változat. Ha  neked igen, szerintem várj egy-két napot vele, nehogy probléma adódjon.

Frissíteni márpedig kell

A netre kötött eszközök legtöbbje azért sebezhető, mert nem a legújabb rendszert, legfrissebb alkalmazásokat futtatja. Igaz volt ez a WannaCry zsarolóvírus esetében is, mely tökéletesen megmutatta a világnak, az emberek mennyire nem törődnek a szoftverek naprakészségével.

Érdemes kicsit várni, ha biztosra akarunk menni, mert, mint láthatjuk, megesik, hogy egy-egy patch, új fícsör félresikerül, de ettől függetlenül nem szabad a frissítések ellen lenni sem, hiszen biztonsági rések tömkelege tátong egy elhanyagolt rendszeren, melyet lehet, hogy ma még csak reklámprogramok, de holnap már kémprogramok, holnapután pedig a hálózati forgalmat figyelő és továbbító kártevők fognak kihasználni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img