web analytics
KezdőlapHírekMi A3: Megvan a megoldás, hivatalos közlemény, és új frissítés

Mi A3: Megvan a megoldás, hivatalos közlemény, és új frissítés

A Mi A3 felhasználók újéve eddig nem telt fényesen: az Android 11 által téglázott telók helyreállítására ezidáig nem volt lehetőség, lévén hogy nem tudták, mi okozta a bajt. Azonban a hiba meglett, és a megoldás is – sőt, nem szükséges szervizbe vinni a haladó felhasználóknak.

Hivatalos közlemény
Forrás: Xiaomi Community Forum

Ezzel kezdeném, ugyanis a legtöbb felhasználó nem hiszem, hogy bootloader flasheléssel fogja tölteni az elkövetkezendő pár napot.

A Xiaomi bejelentése alapján garancián innen és túl is mindenkinek ingyen javítják a telóját a szervizben.

Update: Magyarországon is ingyen javítják ezt a hibát!

Továbbá elnézést kértek a kellemetlenségekért, illetve megköszönték a megértést és a támogatást.

Aki okosba’, otthon szeretné megoldani

Jelentem alásan, nem kell alaplapot cserélni, sem szétszedni a telefont. Egy úgynevezett EDL kábel segítségével EDL módba rakható, amely segítségével helyreállítható egy deep flashhel.

Forrás: GSM SMART SHOP

Így néz ki ez a kábel, és igen, van rajta egy gomb.

Lehetséges házilag is gyártani ilyet, de ezt már tényleg csak annak javaslom, aki tudja mit csinál.

Figyelem! Ennek az egésznek csak akkor állj neki, ha érted mit beszélek, és az alábbi leírás tartalmával is képben vagy. Ha nem, lehet, hogy nagyobb kárt csinálsz, mint ami most van, és mivel ingyen javítják, jobban jársz, ha beugrasz egy szervizbe.

A leírást erre találod.

Közben kiderült, hogy az EDL módot kábellel nem lehet aktiválni, így mindenképp szét kell szedni a telefont. Ez az a pont, ahol tényleg azt mondom, ne! Ha nem szedtél még szét, raktál össze telefont, nem tudod mik azok a tesztpontok, meg ilyenek, inkább vidd szervizbe, ingyen van, és profin megoldják.

Új frissítés

Úgy tűnik, másodszorra sikerült: ismét kiadták a frissítést, ezúttal viszont nem okoz ilyen problémát. Azonban, ha nagyon biztosra szeretnétek venni, várjatok még néhány napot, mire a “bétatesztelők” felfedezik a rendszert.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img