KezdőlapOkosságSzervizMi 10 Teardown - Így néz ki belülről a Global Mi 10...

Mi 10 Teardown – Így néz ki belülről a Global Mi 10 5G

A Xiaomi 2020-as zászlóshajója a Mi 10 5G gyorsan megérkezett hozzánk (a tesztünk második részét hamarosan láthatjátok is) és a szoftveres képességein felül kíváncsiak voltunk, mit és hogyan szereltek be a motorháztető alá a gyártó mérnökei.

Mi 10 szétszedve

Ezúttal sem magunk fogtunk neki szétszedni a Mi 10-et, hiszen drága mulatság lenne egy ilyen árkategóriájú okostelefon esetén egy apró hibát is véteni, inkább rábíztuk ismét Komáromi Attilára, hiszen neki is viszketett a tenyere, hogy megtegye.

Nézzük fotókon is, mit rejt a gyönyörű festésű Gorilla Glass 5 üveg:

Gondos tervezés előzte meg a gyártást, így sikerült mindenből a legerősebbet és leggyorsabbat beszerelni, kihasználna minden négyzet-milliméternyi helyet. Hőpaszta nyomok árulkodnak a processzor helyéről, a hátlap mellett balra látható lapos fekete rész felel a hőelvezetésről. Hosszúkás akkumulátor, moduláris kamera-egység, rövid átvezető kábelek. Az eddig alkalmazott töltőpanel részt itt elfelejthetjük, az USB-C port ezúttal közvetlenül az alaplapra forrasztott. Ez a megoldás kevesebb helyet foglal a készülék alsó részén, ugyanakkor jóval költségesebb a port cseréje. Érdemes tehát vigyázni a csatlakozóra, mert igen bonyolult és költséges a cseréje.

SIM-slot rész

 

A fotókon látható egység jobb felén található a 2db nanoSIM kártyát kezelő olvasó rész, amit azonban inaktiváltak, blokkoltak. A SIM tálcán látható korlátozáson túl szoftveresen is korlátozták a két kártya kezelését. Ezt talán egy romcserével ki lehet játszani, de kelleni fog hozzá egy kínai Mi 10 SIM tálca is.

Kamera-egység

Jól kivehető a 4 lencse. A legfelső, illetve az alsó kettő esetén az autófókusz modul látható, míg föntről a második jóval nagyobb társainál. Ez rejti a 108MP-es Samsung szenzort, illetve a 4-tengelyes optikai képstabilizátort is.

A Mi 10 megkapott mindent, amit a jelenben, és a közeljövőben tudnia kell egy okostelefonnak. Azaz garantált, hogy 5-6 évig kapsz egy olyan telefont, ami nem avul el pár hónap múlva. Bár kamerában a Mi 10 Pro, a Mi Note 10 Pro, vagy épp a Mi 10 Lite Zoom is erős ajánlatnak tűnik (ahogy a májusban várható POCO F2 Pro is), évekig elegendő az igényeidre.
Nézzük a teljesség igénye nélkül, mit is rejt a Mi 10 belseje:

 • Qualcomm Snapdragon 865 processzor
 • 8GB LPDDR5 RAM
 • 128GB UFS 3.0 ROM
 • WiFi 6 modul
 • 4780mAh akku
 • Quad kamera 108MP-es fószenzorral (OIS)
 • 90Hz-es Samsung Amoled kijelző 1200 nites fényerővel, kalibrálhatósággal
 • 30W-os gyorstöltés és 10W-os visszatöltés
 • NFC
 • 5G
 • sztereó hangszórópár

Ugyan nincs IP védettség, de ez legyen a legnagyobb problémánk, ha Xiaomi telefont szeretnénk.

- Hirdetés -
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img