Végre felpörögtek az események, naponta többször is szivárognak újabb információk a Xiaomi idei zászlóshajó párosáról. A Mi 10 és Mi 10 Pro modellekről összességében azt tudhatjuk, hogy a gyártó igazi csúcskészüléket mutat be, és semmilyen költségcsökkentéssel nem foglalkoznak ettől az évtől.

A beszállítókat alaposan megválogatták, minden komponens esetén igyekeztek a legfejlettebb, legjobb technikát kiválogatni. Így kerülhet 90Hz-es Samsung OLED kijelző, Micron LPDD5 DRAM, UFS3.0, Samsung és Sony szenzor, Snapdragon 865 processzor, és ugye az 5G. Az még nem tisztázott, mennyiben tér majd el a két modell, az alábbi plakátokon ugyanis csak egyikükről látható részlet. Még azt sem erősítették meg, hogy a 120Hz-es képfrissítés elérhető lesz-e a kijelzőknél, illetve hogy a Micron-on kívül a Samsung is szállít-e LPDDR5 RAM chipeket.

A Xiaomi reklámbannereinek kiszivárgott képén megjelenik a bemutatás dátuma, e hónap 13. napja, valamint mindkét modell hátulja, ahol különbségeket láthatunk.

A Xiaomi Mi 10 hátulján 3 fix és 1 zoom szenzor kerül. Az egyik egység 108MP-es szenzorral szerelt, akár a Xiaomi Mi Note 10/Pro és a Mi Mix Alpha modellek esetén.

A Mi 10 Pro-n szintén látható 3 lencse, de ezek közé egy dedikált mélységmérő érzékelőnek is jutott hely, így a Pro modell máris fejlettebb fotós képességekkel rendelkezhet. Egyedül a kék színű a Pro verziónál látható az edge kijelző, ez hasonlít a Mi Note 10-re, viszont attól lényegesen vékonyabb alsó és felső káva látható.

Ami továbbra sem tisztázott, hogy minkét modell, vagy csak a Pro kap 5G támogatást. Ám mivel a processzor azonos, valószínűbb, hogy mindkettő 5G képes lesz.

A Xiaomi Mi 10 Pro kék színben látható (nem kizárt, hogy 2-3 színváltozat készül mindkét modellből) egy szelfi lencsével rendelkezik, amely a kijelző bal felső sarkában található egy kivágásban keresztül, ahogyan azt eddigis láthattuk. A középen látható Mi 10 front része továbbra is rejtély, a plakáton csak a zöld szín a biztos (ezt a színt a Mi Note 10 és a Mi Note 10 Pro is használja)

Egy másik újdonság, amelyet úgy tűnik, hogy mindkét modell kínálna, a 8K-s videófelvétel 30 kép/mp-es sebességgel, valamint ismert, hogy a Pro verzió sztereo hangot adna két hangszóró beépítésével (ez a korábbi cikkünkben láthattátok is). Azt is látható a poszteren, hogy 50x-es zoomra is képes lesz a duó. A Mi Note 10 óta ez már nem újdonság, viszont itt adott a megfelelő hardver is.

A bemutató Kínában február 13-án délután 14-kor kezdődik a vállalat székhelyén, majd 10 nappal később február 23-án a barcelonai MWC-n mutatják be a global piacra szánt változatokat a 10:30-kor kezdődő sajtóeseményen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ