A Facebook előző héten jelentette be, hogy a cég immáron Meta néven tevékenykedik tovább, csakhogy akadt egy kis bökkenő: egy számítógépekkel foglalkozó vállalkozás már létezik Meta PC néven az Egyesült Államokban. 

Joe Darger és Zack Shutt egy éve alapította Meta PC nevű vállalkozását, idén augusztusban pedig a vállalkozásuk nevének levédését is kérvényezték. Arról ugyan nincs információ, hogy a Facebook a névváltoztatás ügyében pontosan mikor fordult az illetésekhez, de nincs kizárva, hogy a játékra szánt pécékkel foglalkozó vállalkozás hamarabb  nyújtott be kérelmet a nevük levédésére. Zack Shutt múlt héten úgy nyilatkozott a The Guardiannek, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy a közösségi óriás is épp ezt a nevet szánta az anyavállalatnak. Aggódni azonban még így sem kell a Facebooknak, a TMZ-nek ugyanis azt mondták, hogy 20 millió dollár fejében hajlandóak átadni a Meta nevet.

A helyzetre válaszul a Meta PC egy viccnek szánt videóban közölte, hogy mostantól Facebook lesz a cég új neve.

A Facebook új neve a cég legújabb projektére, a metaverzumra utal. A metaverzum a közösségi óriás valaha volt legambiciózusabb terve, amely alapjában véve egy jövőbeli virtuális valóságot takar, ahol a felhasználók VR-eszközök segítségével egy digitális, második életet élhetnének játékokkal, barátokkal és munkával. Mindehhez a vállalat ernyője alá tartozó Oculus VR szemüveg kell, amelynek segítségével az emberek kedvükre mászkálhatunk az online térben, és az avatárokon keresztül más felhasználókkal is érintkezhetnének a Horizon Home-ban.