Ugyan a szöveges üzenetek esetében már eddig is elérhető volt a végpont-végpont közti titkosítás a Facebook Messengerben, most a hang- és videóhívásokra is kiterjesztették a hasznos funkciót. 

A Facebook még augusztusban egy blogposztban számolt be arról, hogy bevezetik a változást, ám azt nem lehetett tudni, hogy pontosan mikor, sőt olyan hírek is szárnyra kaptak, miszerint egyhamar nem számíthatunk majd az újdonságra. Úgy tűnik, a cég most látta elérkezettnek az időt, és végre elhozta a sokak által várt funkciót a Messengerbe.

Mark Zuckerberg hétfőn a Facebookon (hol máshol) jelentette be, hogy elérhetővé teszik a végpont-végpont közti titkosítást a Messengerben. „Megjelentek a végpontok között titkosított hang- és videóhívások a Messengerben, és opcionális titkosítást vezettünk be a csoportos audio- és videohívások esetében. Büszke vagyok arra, hogy egyre több szolgáltatásra kiterjesztjük a titkosítást” – írta a Facebook-vezér. A szöveges üzenetek titkosítása egyébként már 2016 óta jelen van a csevegőben, ekkor jelent meg a titkos beszélgetés opció az alkalmazásban. Ugyan Zuckerberg nem tért ki külön, minden bizonnyal az iPhone és az androiodos készülékek esetében egyaránt elérhetővé teszik a végpont-végpont közti titkosítást a Messengerben.

Az End-to-end encryption, avagy végponttól végpontig terjedő titkosítás lényege, hogy csak a küldő és a címzett láthatja és hallhatja az üzeneteket. Mivel napjaink egyik legégetőbb problémája az adatbiztonság, mondanunk sem kell, mennyire fontos és hasznos ez a biztonsági funkció.