A legendás rapper, Eminem december végén közel félmillió dollárért vásárolt egy Ethereum-alapú NFT képet, ami egy majmot ábrázol. 

Megállíthatatlanul tombol az NFT-láz, és egyelőre nagyon nem látni a végét a történetnek. Most épp Marshall Bruce Mathers III, ismertebb nevén Eminem vásárolt közel fél millió dollárért, azaz megközelítőleg 150 millió forintért egy fizikai valójában nem létező műalkotást. Az „EminApe” névre keresztelt NFT olyan kalapot visel, amilyet a zenész is gyakran hord, valamint vastag aranylánc és aranyszínű sportfelső van rajta.

Ugyan a cikk írásának pillanatáig Eminem nem reagált a vásárlással kapcsolatos hírekre, a zenész hivatalos Twitter oldalán a profilkép helyén már az NFT majom fogadja a követőket.

Az elmúlt hónapokban több világhírű művész is belépett a kriptopiacra, többek között Quentin Tarantino kétszeres Oscar-díjas, hollywoodi filmrendező is, aki NFT-ként kívánta árverésre bocsátani Ponyvaregény című filmklasszikusának sosem látott jeleneteit.

A tervek szerint a vásárlók nem csak a jelenetek eredetiségét igazoló okmánnyal lettek volna gazdagabbak, hanem az eredeti, kézírásos forgatókönyvből vett idézetekkel és Tarantino exkluzív kommentárjaival is, ám a sors végül közbeszólt. Mint utólag kiderült, a filmet gyártó Miramax egy cseppet sem volt feldobva az ötlettől, olyannyira nem, hogy keresetet nyújtott be a rendezővel szemben, amiért az eladásra akarta bocsátani a film sosem látott jeleneteit.