web analytics
KezdőlapHírekMegszűnik a Xiaomi Mi 5 és a Xiaomi Redmi Note 3 Qualcomm...

Megszűnik a Xiaomi Mi 5 és a Xiaomi Redmi Note 3 Qualcomm Global támogatása

A mai nap a Xiaomi Global fórumán jelentették be, hogy a Xiaomi Mi 5 és a Xiaomi Redmi Note 3 Qualcomm kínai fejlesztői és stabil megszűnése után a Global támogatás is megszűnik.

A Xiaomi Mi 5 2016 februári bejelentése után az év áprilisában jelent meg és tették elérhetővé. Igaz nem volt benne B20, de attól függetlenül nagyon népszerű volt hazánkban is. A készülék az elmúlt években 140 frissítést élt meg, ami pl. az Mi 3-hoz képest igen kevés. Az Mi 5 kínai és global rommal is rendelkezett, sőt a hazai fejlesztő csapat, a MIUI Magyarország is megjelenés után felkarolta és folyamatos támogatásban részesítette a magyar Mi 5 rajongókat.

A Xiaomi Redmi Note 3 Qualcomm az Mi 5 előtt, 2016 januárjában lett bejelentve és már februárban kapható lett. Az MTK verzió után túl nagy előrelépés nem volt, de a Snapdragon 650 minden téren jobbnak bizonyult, így keresettebb lett mint olcsóbb bratyó. Hazánkban is az egyik legnépszerűbb telefon volt 2016-ban, a Redmi Note 5 megjelenéséig, így hazai forgalmazás és támogatás is olyan mértékű volt.

A két készülék utolsó heti frissítése pénteken jön, utána már megszüntetik és még egy utolsó MIUI 10 Global stabil jön ki rájuk, valamikor a jövőben (2019 Q1). A béta tesztelő csapat is feloszlatásra kerül a pénteki frissítés után.

Béke poraira…

Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img