Megjelent a Xiaomi 12T sorozat! Specifikáció, árak

2285
- Hirdetés -
()

A Xiaomi 12T sorozat már elég ismerős lehet mindenki számára, hisz régóta beharangozták és elég infó szivárgott ki, vagy pletykáltak, hogy szinte mindent megtudjunk róluk. De csak a bemutatón szembesülhettünk mindennel és némi újdonsággal is!

A Xiaomi 12T sorozat

Kamera hardver

A Xiaomi 12T sorozat legkitűnőbb és egyben legújabb tulajdonsága a Pro változat 200 MP-es érzékelője. Ezt sokan úgy vélik, hogy csak pixel háború és semmi értelme nincs. Na ehhez annyit fűznék hozzá, mint az élő adásban, hogy ha a lencse méretét nem tudják növelni, mert az jelentősen megnövelné a méretét, az alatta lévő érzékelő felbontását kell növelni. A Xiaomi ezt is tette jelen helyzetben, így sokkal több fényt tud feldolgozni és jobb képeket digitalizálni.

Az érzékelő 16-in-1 pixelösszevonással dolgozik, így az elkészült kép mérete csak 12.5 MP lesz. De ez állítható, így képes RAW módban és az ismert 4-in-1 pixelösszevonással is dolgozni. Természetesen a legjobb és legélesebb képeknek kell egy jó lencse is, amely most 8 tagból áll, hogy kihasználja a 1/1.22″ szenzor minden pixelét. Emellett az éles képekért és videókért az optikai képstabilizátor gondoskodik.

Majd elfelejtettem, a Xiaomi 12T kamerája sem gyenge, a szokásos 108 MP felbontású, mellette egy 8 MP szuperszéles és egy elmaradhatatlan 2 MP makró. Az utóbbi kettő mind a kettőben ugyan az.

Kamera szoftver

Vannak újítások szoftver terén is! Persze ilyen érzékelőhöz dukál némi algoritmus és új funkció is. A 200MP Xiaomi ProCut képes egy képből kivágni olyan részletek, amelyek fontosak lehetnek a téma tekinetéteben. Emellett a digitális zoom, vagy ahogy a Xiaomi hívja, In-sensor zoom képes ilyen felbontású érzékelővel is tökéletes képet készíteni. A ProFocus nem ismeretlen annak, aki már foglalkozott kicsit a Xiaomi fényképező képességekkel. A Lényege, az ember fókuszban tartása, minden helyzetben. Közelről a szem, távolabbról az arc és messziről a test marad mindig élesen. A Mega Nights, mint nevéből is érthető, az éjszakai vagy gyenge fénynél készít szinte tökéletes képeket.

Kijelző

A Xiaomi 12T sorozat minden tagjának egységes a képernyője, ami most szinte a legjobb a piacon, ebben az ár szegmensben. 6.67″ mérete ma már szokványos, CrystalRes AMOLED technológiával kristálytiszta a képe, 120 Hz képfrissítés, 1220p felbontás, 446 ppi és 68 milliárd szín. És mind ez lapos kijelzőben, amit Gorilla Glass 5 véd. Igen, csak 5-ös…

Processzor

A már jól ismert Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 teljesít a Xiaomi 12T Pro telefonban. Ez kb. 30%-kal jobban teljesít, kevésbé melegszik és ugyan azon a teljesítményen kevesebbet fogyaszt, mint elődje. Egy szóval jobb. Viszont a Xiaomi 12T MediaTek Dimensity 8100 Ultra már újdonság. Teljesítményben valahol a SD888 és 8 Gen 1 között van. Tehát nem lesz rá panasz, menni fog rendesen. Ugyan nem tud 8K-ban videót rögzíteni, mint a Qualcomm, de meg tudja hajtani a képernyőt, elbírná a 200 MP-t, meg úgy mindent. Sőt, akkumulátor kezelésben jobb, kevesebbet eszik és kevésbé melegszik.

Akkumulátor

Mind a két telefonnak úgyszint egyforma akkumulátora van. A teljesítményük 5.000 mAh amit megspékeltek 120 W HyperCharge gyorstöltéssel. Ez is nagyon ismerős, nem csak nekem. Ugyan ez van a Xiaomi 11T Pro telefonban, de érdekes módon az 17 perc alatt tölt fel, kevesebb 2 perccel. Az még 2 cellás MTW technológiát használt, a Xiaomi 12T sorozat pedig egy cellát, így ez is fejlődés. 42 ponton vigyáz a telefonra, akkumulátorra, elektronikára, de még a töltőre is. 9 ponton figyeli a hőmérsékletet, nehogy bármi is túlhevüljön, így védve meg a telefont és téged.

Árak, elérhetőség

A Xiaomi 12T sorozat árai

A bemutatón nemzetközi árakat közöltek, Euróban. Így azt napi árfolyamon váltva nem igazán fogják tükrözni a magyarországi árakat.

  • Xiaomi 12T Pro 8/128 GB – 749 € ~ 314.000 Ft
  • Xiaomi 12T 8/128 GB – 599 € ~ 251.000 Ft

Ezen felül lesz még mind a kettőből 8/256 GB és 12/256 GB változat is, de azok európai árát nem árulták még el. Alin fent vannak az árak, de azok nem mérvadóak. A magyar árak ennél kicsit borsosabbak lesznek, ne lepődjetek meg.

A Xiaomi 12T sorozat nemzetközi értékesítése 2022. október 10-től kezdődik, a hazai forgalmazás pár napot csúszhat, de kapunk mellé pluszt is! Prémium kijelzőcsere garanciát és még ajándékot!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -