KezdőlapHírekMegjelent a Mi Notebook Pro X

Megjelent a Mi Notebook Pro X

Bár sosem voltam Apple rajongó, amit az Apple az utóbbi hónapokban az M1-es chippel letett az asztalra, az szép teljesítmény, de a Xiaomi sem rest méltó versenytársnak lenni, ezt mi sem mutatja jobban, mint a már beharangozott, és most megjelent Mi Notebook Pro X laptop.

Ez a notebook a prémium szegmens egy új versenyzője, ennek megfelelően kellett mind a külsőt, mind a belsőt kialakítani. A laptop kijelzője egy 3,5K-s (3456*2160) 15,6 inches OLED kijelző. A maximum fényerő 600 nit, a védelemről Gorilla Glass gondoskodik, de az nem derül ki, hogy hanyadik verzió. A kijelző körüli káva mindössze 4,03 mm-es, ami az előlap 91%-át foglalja el maga a panel.

No, de lássuk, mi lakozik a belsejében. Az erőt 11.generációs Intel processzorok adhatják, a legerősebb kivitelben egy i7-11370H CPU van, ez egy 10 nm-es gyártási technológiával gyártott 4 magos chip, ami képes az Intel új SuperFin funckiójára.

A videókártyát tekintve is több lehetőség van, a csúcsmodellben egy Nvidia RTX 3050 Ti van, ez 4 GB GDDR6 VRAM-mal ellátott kártya. RAM-ból maximum 32 GB-ot kaphatunk (LPDDR4X), SSD-ből pedig maximum 1 TB-ot (PCIe NVMe).

A billentyű út 1,5 mm, ezt van, aki kedveli, van, aki viszont kifejezetten nem tud ilyen billentyűzeten hatékonyan dolgozni, de az biztos, hogy mindenkinek pozitívum, hogy a Mi Notebook X Pro mindössze 1,9 kg. A legvastagabb részén is 18,47 mm-es a laptop.

A multimédia tartalmak zavartalan fogyasztásáról 2 db 2W-os Harman Kardon hangszóró gondoskodik. A laptopban egy 80Wh-s akkumulátor van, ami maximum 130W-tal képes tölteni, természetesen USB-C porton keresztül. 50%-ot 25 perc alatt képes elérni a notebook.

No de mennyi az annyi?

A jelenleg csak szürke színben és jelenleg csak Kínában elérhető laptopból több verzió kerül piacra:

  • i5 + 16 GB RAM + 512 GB SSD – 8000 yuan, ~367 ezer forint
  • i7 + 32 GB RAM + 1 TB SSD – 10000 yuan, ~458 ezer forint

Az értékesítés július 9-én kezdődik, arról viszont sajnos nincsen hír, hogy nemzetközi forgalmazásban elérhető lesz-e, és, ha igen, akkor mikor. Jó kérdés, hogy lenne-e rá kereslet, és mondjuk képes lenne-e egy MacBook alternatíva lenni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek