KezdőlapHírekMég ebben a hónapban jöhet a Redmi új gamer telefonja

Még ebben a hónapban jöhet a Redmi új gamer telefonja

Egy pár évvel ezelőtt a Snapdragon vs MediaTek vitát fölösleges volt kinyitni, olyan volt, mint régen az Intel vs AMD. Mindkét esetben egyértelmű volt a fölény, utóbbi esetében már nyilvánvalóan megváltozott a helyzet, előbbi esetben még ugyan nem, a nagy androidos gyártók, ha nem saját chipet, akkor Snapdragont használnak a csúcsszériájukban, de már lehet, hogy nem is olyan sokáig.

Az előző hasonlaton továbbgondolva, a MediaTeknek a Dimensity olyan, mint az AMD-nek a Ryzen. Az első Dimensity-vel szerelt Redmi a 10X volt, ami ugyan Európába nem jutott el, de Kínában nagy sikert aratott. Azóta a Redmi a csúcsszériájában is használta a szériát, a Redmi K30 Ultrába egy Dimensity 1000+ került, ami ugyan nem olyan erős, mint a Proban lévő Snapdragon 865, de így is derék teljesítménnyel bír.

Redmi K30 Ultra

A Redmi egy rivális márkájának a Realme-nek nemrég jelent meg Neo GT készüléke, amiben egy Dimensity 1200 van, és pletykák alapján a Redmi is dolgozik egy gamer telefonon, amibe szintén ez a chip kerül, és információk alapján még ebben a hónapban megjelenik, legalábbis ezt állítja a már jól ismert szivárogtató, Digital Chat Station.

Ebben a posztjában több infót nem árul el, azonban pár pletyka ezen túl is ismert már. A M2104K10C modellnévre és Ares kódnévre hallgató telefonban 4 kamera lesz megtalálható, amiből a fő kamera egy 64 MP-es Sony IMX686 lesz.

Egy M2104K10I modellnevű készülék megjelent az indiai IMEI adatbázisban. Ez valószínűleg a készülék Indiába szánt változata, és még az is lehet, hogy a szokásokhoz híven ott POCO márkanév alatt fog megjelenni.

A följebb említett rivális Realme GT Neo 1800 yuanos, vagyis nagyjából 83 ezer forintos áron debütált Kínában. Ez az összeg figyelemreméltó, de természetesen nem európai ár. Hogy mennyi lesz a Redmi telefon ára és megjelenik-e Európában, két nagyon jó kérdés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek