MediaTek vezérigazgatója Zhu Shangzu csatlakozik a Xiaomi mellé befektetési partnerként

426
- Hirdetés -

A MediaTek vezérigazgatója, Zhu Shangzu elhagyta a tajvani chip gyártót a Xiaomi-ért. A bejelentést ma Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun tette.

Zhu Shangzu új pozícióját a Xiaomi induló befektetési karjának partnerként kezelik, amely magában foglalja a tehetségeket, mint a Sun Changxu és a Pan Jiu Tang.

A MediaTek idején Zhu Shangzu segített létrehozni egy stratégiai partnerséget a félvezető cég és a Xiaomi között. Úgy gondolják, hogy vezetői képességei és kapcsolata a tech-iparban segíteni fog a Xiaomi számára a jövőbeni befektetések terén.

A Xiaomi befektetési társasága mintegy 200 olyan vállalatot ölel fel, amelyek hardvergyártásban, mobil fizetésekben és mobil tartalomfejlesztésben vesznek részt. Ez év májusában létrehozott egy 12 milliárdos közös alapot a Hubei Changjiang Ipari Alappal.

Zhu Shangzu a tajvani Hsinchu Jiaotong Egyetemen szerzett diplomát és mesterképzést. 1999-ben csatlakozott a MediaTekhez a Digital Consumer Electronics üzletág és a digitális fényképezőgép üzletág vezetőjévé. Fontos szerepet játszott abban, hogy a MediaTek a világ második legnagyobb mobiltelefon-készítőjévé váljon, amikor 2010-ben úgy döntött, hogy belép az üzletbe.

- Hirdetés -