Se szeri, se száma az átnevezéseknek, bár ez már trend a Xiaomi és almárkák között, ami a javunkat szolgálja. Most a kínai Redmi K40 Gamer Enhanced Edition megy Indiába Poco F3 GT néven.
Kacper Skrzypek egy lengyel Xiaomi rajongó, aki a xiaomi.eu romokba készíti a fordítást, teszteli és bújja a romok kódjait. Az új fejlesztői MIUI romban felfedezett egy kódrészletet, melyben egy új telefont talált, még pedig Poco F3 GT néven.

Poco F3 GT

Az érdekesség az benne, hogy ennek a telefonnak a modellszáma (M2104K10I) pontosan megegyezik a kínai Redmi K40 Gamer Enhanced Edition modellszámával. Szóval ez egyértelműen a Redmi K40 indiai változata, ami talán európai is lesz.

A Redmi K40 sorozat hihetetlen fejlődésen ment keresztül, lassan a felső kategóriát súrolja, ha csak már be nem lépett és nem csak a Xiaomi, hanem a Black Shark vetélytársa lett. A sima Redmi K40 igaz nem a legdurvább Snapdragon proci hajtja, hanem a MediaTek Dimensity 1.100, ami nagyjából a tavalyi Qualcomm Snapdragon 865 szintjét hozza, jóval olcsóbban. A tegnap debütált Redmi K40 Gamer Enhanced Edition pedig a MediaTek Simensity 1.200 lapkát tartalmazza, ami a Qualcomm Snapdragon 888 vetélytársa lett.

Érdekes dolgok ezek, házon belül versenyezni a vevőkért…

Szerintem semmi probléma az átnevezésekkel, nem hülyék, hogy szivassák a rajongókat. Tutira átgondolt stratégia, hogy a Redmi K40 Gamer Enhanced Edition ne ilyen néven kerüljön forgalomba Kínán kívül. Hazánkban is jelenleg csak a Redmi Note széria fut, minden más olcsó Redmi, Poco néven érkezik.