Kezdőlap Hírek Már le is másolták az iPhone “Dynamic Island” funkcióját

Már le is másolták az iPhone “Dynamic Island” funkcióját

7331

Nem rég mutatták be az új, iPhone 14 sorozatot, mely nagy port kevert ismét világszerte. Rengeteg fikázás mellett, azért vannak olyan részei is az új iOS-nek, mely igazán használható újítás. Ilyen pl. a csak iPhone 14 Pro / Pro Max telefonokban a “Dynamic Island”, vagy magyarul talán “Dinamikus sziget”.

Dynamic Island

Az új iOS funkció lényegében álcázza az Apple új, tabletta alakú kamera kivágását olyan információkkal, mint az értesítések, hívások, időzítők, zene, kiegészítők párosítása stb. Ez egy olyan újítás a funkciók világában, amit valóban az Apple mutatott be először. Bár sok minden van, amit az Android-tól kölcsönöztek, de ez igaz fordítva is.

Jelenleg a Google Android rendszerébe ezt a funkciót nem tervezik beépíteni, de ez nem jelenti azt, hogy más nem teszi meg. Lelkes rajongók, akik Android telefonra akarnak állandóan iOS funkciókat, eddig csak a felület átalakításával kerültek közelebb az élményhez. A MIUI rendszerhez is már elérhető évek óta az ilyen fajta témák és kiegészítők, minden iOS dizájn és újraértelmezése is. Kicsit gúnyosan mondva, a szegény ember iPhone-ja.

Amint megjelent az iPhone 14 sorozat és kiderült az új funkció, lelkes kínaiak máris elkezdtek rajta dolgozni és az eredmény nem várt magára. A MIUI felülete teljes mértékben átszabható Kínában, szinte nincs semmilyen megkötés. A hivatalos Téma áruházban ugyan minden nem kerülhet fel, ez a módosított téma is még várat magára. De amint a kínai Weibo-n is fellelhető videók szerint, tökéletesen működnek. Sőt nem csak a középre igazított kamerakivágással, hanem az oldalsóval is.

Mit szólsz hozzá? Neked bejön ez az új funkció? Használnád? Jöhetnek kommentbe a gondolatok a “Dynamic Island” funkcióról, a MIUI újításról!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS