Elon Musk vállalata, a Neuralink reményei szerint már 2022-ben beültethetik az első agyi chipet az emberekbe. 

Régóta foglalkoztatja az emberiséget, milyen lenne gondolatokkal irányítani a dolgokat, és a jelek szerint erre sem kell már sokat várni. Az Elon Musk nevéhez fűződő Neuralink áprilisban tett közzé egy videót, amelyen egy majom a gondolataival pongozik, méghozzá nem is rosszul. A játék előtt az állat koponyájába két Neuralinket építettek, amelyek képesek megfigyelni az agyhullámokat, és ezek alapján információt továbbítani a gépbe, ráadásul mindenféle vezeték nélkül.

Elon Musk szerint a módszer új távlatokat nyithat meg a betegségek gyógyításában, segítségével többek között az is elérhetővé válhat, hogy a mozgássérült emberek a számítógépüket vagy a mobiljukat pusztán a gondolataikkal irányítsák.

Az Interesting Engineering egyik újabb cikke szerint nincs már messze, hogy mindez a valóságban is kivitelezhető legyen: a portál értesülései szerint a vállalat azon van, hogy néhány hónapon belül embereken is megkezdjék a kísérletet, és beültessék az emberi agyba a Musk-féle implantátumokat.

A milliárdos üzletember a The Wall Street Journal által tartott rendezvényen számolt be a vállalat jövő évi terveiről, majd később a Twitteren is úgy nyilatkozott, hogy: nem állítaná, hogy a beültetés biztosan megtörténik jövőre, de egyre inkább bízik benne, hogy ez lehetséges. Sokan támadják a vállalatot tevékenységük miatt, de Elon Musk szerint rajta vannak a kijelölt úton.