- Hirdetés -
()

Emlékszel még a Redmi K20 | Xiaomi Mi 9T telefonokra? Kicsit segítek! Ennek a telefonnak volt először a házból előbukkanó, pop-up szelfi kamerája! Volt nálunk is teszten, olvashattatok róla és be is mutattuk YouTube-on. De a Xiaomi nem vetette el ezt a lehetőséget, hisz így lesz csak valóban teljes egy képernyő.

Mágneses pop-up szabadalom

A Xiaomi nem felejtette el ennek az alkalmazását, csak hát a mai technológiának megfelelően. Anno még elektromotorral, orsóval, rugóval oldották meg:

Viszont az új szabadalomban már szinte semmilyen mozgóalkatrész nem lesz, hanem mágnesekkel oldják meg az egység mozgatását. A felugró kameramodul tartalmaz: egy modulházat, egy kameraházat, n tekercset, egy első mágnest és egy második mágnest, ahol n egy 1-nél nagyobb egész szám.

Mágneses pop-up szabadalom

A modulház egy előugró lyukkal van kialakítva a kamera ház számára, a kameraház feletti belső rész kamerával van ellátva. N tekercs párhuzamosan van elrendezve és axiálisan veszi körül a külső falat a kameraház alatt. Az első mágnes és a második mágnes a modulházban van elhelyezve, az n tekercs pedig az elsőben a mágnes és a második mágnes között található.

A szabadalom szövege egy kissé kesze-kusza lehet. De a lényeg, hogy a kamera modul alján egy állandó mágnes, mellette pedig a házban elektromágnes van elhelyezve. Az elektromágnes fogja mozgatni a kameramodult le és fel. Valami olyasmit kell elképzelni, mint a Redmi / Poco Gamer telójában a vállgomb.

Szóval miben is lehet majd újra pop-up kamera? Mix és Fold telefonokban, vagy megint a Redmi jön ezzel a megoldással? Majd kiderül.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -