web analytics
KezdőlapHírekMágneses POP-UP kamerán dolgozik a Xiaomi

Mágneses POP-UP kamerán dolgozik a Xiaomi

Emlékszel még a Redmi K20 | Xiaomi Mi 9T telefonokra? Kicsit segítek! Ennek a telefonnak volt először a házból előbukkanó, pop-up szelfi kamerája! Volt nálunk is teszten, olvashattatok róla és be is mutattuk YouTube-on. De a Xiaomi nem vetette el ezt a lehetőséget, hisz így lesz csak valóban teljes egy képernyő.

Mágneses pop-up szabadalom

A Xiaomi nem felejtette el ennek az alkalmazását, csak hát a mai technológiának megfelelően. Anno még elektromotorral, orsóval, rugóval oldották meg:

Viszont az új szabadalomban már szinte semmilyen mozgóalkatrész nem lesz, hanem mágnesekkel oldják meg az egység mozgatását. A felugró kameramodul tartalmaz: egy modulházat, egy kameraházat, n tekercset, egy első mágnest és egy második mágnest, ahol n egy 1-nél nagyobb egész szám.

Mágneses pop-up szabadalom

A modulház egy előugró lyukkal van kialakítva a kamera ház számára, a kameraház feletti belső rész kamerával van ellátva. N tekercs párhuzamosan van elrendezve és axiálisan veszi körül a külső falat a kameraház alatt. Az első mágnes és a második mágnes a modulházban van elhelyezve, az n tekercs pedig az elsőben a mágnes és a második mágnes között található.

A szabadalom szövege egy kissé kesze-kusza lehet. De a lényeg, hogy a kamera modul alján egy állandó mágnes, mellette pedig a házban elektromágnes van elhelyezve. Az elektromágnes fogja mozgatni a kameramodult le és fel. Valami olyasmit kell elképzelni, mint a Redmi / Poco Gamer telójában a vállgomb.

Szóval miben is lehet majd újra pop-up kamera? Mix és Fold telefonokban, vagy megint a Redmi jön ezzel a megoldással? Majd kiderül.

Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img