KezdőlapHírekLevelet írtak a Xiaominak a globál romok problémái miatt

Levelet írtak a Xiaominak a globál romok problémái miatt

A MIUI spanyol csapatáról nem kifejezetten gyakran hallani, de most annyira fontos dolgot fogtak meg, hogy érdemes róla beszélni.

A lényeg előtt annyit elöljáróban, hogy a MIUI ROM-oknak több típusa van, de a legfontosabb azt megkülönböztetni, hogy a kínai ROM-ok különböznek a globál, illetve EU ROM-októl, és általában ezek a ROM-ok jobbak, funkciógazdagabbak, és hamarabb kapnak update-ot. A MIUI spanyol csapatának ebből lett elege, ezért egy levelet írt a Xiaominak, amiben részletezi a problémákat.

Aki kíváncsi a teljes levélre, az a dearxiaomi.com-on elolvashatja, de a következőkben összefoglalom a lényegét, hogy milyen problémákat fogalmaztak meg, és milyen dolgokat kérnek a cégtől.

 

Jobb támogatást

Jobb, gyorsabb, kiterjedtebb támogatást szeretnének, illetve egy olyan európai részleget, ahol a global ROM hibabejelentéseivel foglalkoznak. Indoklásukban azt fogalmazzák meg, hogy, ha Kínán kívül nincsen teszt csapat, akkor nem is tudják észlelni az olyan hibákat, amiket csak európai vagy amerikai területen lehetne tapasztalni.

 

A globális ROM-ok összehasonlítását a kínai verzióval

Indoklásukban azt részletezik, amit a bevezetőben is írtam, hogy a kínai romok funkciógazdagabbak, sok újdonság nem kerül bele a globál romokba. Ezek a különbségek az optimalizációban is megjelennek, példaként a Mi 10 Pro-t említették, ami kínai ROM-mal jobb fotót készít, mint a globál verzióval.

 

Az eszközök száma, és az emiatti támogatás hiánya

Ahogyan ezt ti is tapasztalhattátok, rengeteg telefon jelenik meg a Xiaomi háza táján. Egy-egy szériában 4-6 különféle készülék is megtalálható, így érthető, hogy miért engedik el jóval hamarabb a szoftveres támogatást. A készülékek száma nő, de, ha nincs több fejlesztő, akkor valahogy kompenzálni kell. A levél írók úgy vélik, hogy nem ennyi új készülékre, hanem inkább hosszabb támogatásra lenne szükség.

 

A Xiaomi ökoszisztéma

A Xiaomi saját appjait, mint a telefon, üzenetek, felváltották a Google variánsok, így több Xiaomi funkció került ki a készülékekből. Továbbá több alkalmazás, mint a My Drive, My Wallet bele sem került. Ahhoz, hogy a Xiaomi ökoszisztémát maradéktalanul használni lehessen, ezekre is szükség van.

 

Zárásként hozzáteszik, hogy szeretik a Xiaomit, de nem értenek egyet az utóbbi időszak irányelveivel. Az árak növekednek, viszont a támogatás csökken. Arra kérik a céget, hogy térjenek vissza az eredeti útra, és hallgassák meg a Xiaomi rajongókat.

A magánvéleményem az, hogy a legtöbb dologban igazuk van. Szükség lenne a globál ROM megújítására, és normális támogatásra. A petíciót eddig 2857-en írták alá.

Ha egyetértesz, itt te is megteheted: dearxiaomi.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek