KezdőlapHírekLekerült a Xiaomi az USA feketelistájáról

Lekerült a Xiaomi az USA feketelistájáról

Még januárban írtunk arról, hogy az akkor még a Trump által vezetett amerikai kormány, kilenc újabb kínai céget vett fel a feketelistájára, többek között a Xiaomit is.

Azóta volt 2 fontos esemény, az egyik, hogy (hála az égnek) nem Trump, hanem Biden lett az USA következő elnöke, a másik pedig, hogy a Xiaomi pert indított a döntés ellen az amerikai bíróságon. A Bloomberg szerint a felek megállapodtak, és “peren kívül” intézik el a dolgot, és ezzel együtt az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma visszalépett attól, a döntéstől, hogy a Xiaomi nem kereskedhet tovább az amerikai tőzsdén, államokbeli cégek nem fektethetnek be a cégbe és 2021. novemberig 11-ig minden részvényüket el kellene adniuk. Még május 20-a előtt közös javaslatot nyújt be a két fél a “nézeteltérés” lerendezésére.

Ez egy rendkívül jó hír a Xiaominak, és bár ez még nem az a lista volt, amire a Huawei került, a Xiaomi igencsak fellélegezhetett, ami meglátszott a részvényein is.

11-én délelőtt 22,45 HKD-t, vagyis 852,5 Ft-ot ért egy részvény, 12-én délután már 26,15 HKD-t, vagyis 993,4 Ft-ot kóstált, ez egy 16,4%-os növekedést jelentett, mindössze 29 óra alatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek