KezdőlapKözösségFórumLei Jun megígérte, hogy rendbe teszik a MIUI-t, nem kívánt reklámokat törölnek...

Lei Jun megígérte, hogy rendbe teszik a MIUI-t, nem kívánt reklámokat törölnek és fontos problémákat oldanak meg. Ez lesz a MIUI 11.

A Xiaomi cég első terméke, a MIUI volt. Egy Android alapokon nyugvó nagyon komplex rendszer, mely megoldást nyújt mindenre IS. Saját alkalmazások, saját felhő szolgáltatás, egyedi felület, piac vezető megoldásokkal lett a legjobb Android átirat a világon. Több mint 200 millió aktív felhasználó táborral rendelkezik, pedig már az egyéb márkák támogatása évekkel ezelőtt leállt, a sok év alatt, több mint 400 millió aktivált MIUI-t számolhatunk.

A Xiaomi sosem a telefon eladásokból szerezte bevételének nagyobb részét, hanem az egyéb termékek és szolgáltatások értékesítésével. Ennek egy jó részét a nem rég bevezetett, rendszer szintű reklámokkal szerzi a cég, ami lássuk be, felhasználói szemmel nem elfogadott. Az alkalmazások indításakor, futása közben, a beállításokban és sok egyéb helyen jelen lévő, régió specifikus reklámok már szinte káoszt alkotnak és ezeket szeretné a vezérigazgató rendbe rakni. A reklámok nem fognak teljesen eltűnni, hisz nagy bevételtől esnének el, de rendbe fogják rakni és a zavartalan működés és felhasználói élmény érdekében átdolgozzák.

A MIUI átdolgozása már elkezdődött, a MIUI Weibo felületén folynak a felmérések a rajongók bevonásával. Múlt héten szerdán, az első online konferencia alkalmával a MIUI tervezői és mérnökei arra voltak kíváncsiak, hogy a felhasználók milyen innovatív funkciókat szeretnének a következő operációs rendszerbe, a MIUI 11-be. A résztvevők válaszaiból, 6 olyan momentumot választottak ki, melyek megvalósulhatnak a következő rendszerben, de még most megjegyezném, hogy a kínai rajongók kívánságai ezek, nem az egyéb országbelieké…

  1. Wechat és QQ hívásrögzítés (lokálisan rögzített felvételek, melyek nem kerülnek akár felhő szolgáltatásba sem)
  2. Helyi szemeteskosár (törölt sms, fénykép, dokumentum, stb. nem törlődik azonnal, hanem egy kukába kerül, ahonnan 3 nap múlva automatikusan törlődnek)
  3. Globális nagyító (a rendszer bármelyik részét ki lehessen nagyítani, a jobb láthatóság érdekében)
  4. Értesítési mező (a felhasználó által szűrt, jelentéktelen értesítések nem törlődnek az értesítések törlésekor, hanem egy külön értesítési dobozban visszaolvashatóak)
  5. Extrém energiatakarékosság (minden kikapcsolható, kivéve sms és hívás)
  6. Tanterv támogatás (órarend, tanterv támogatás, naptár esemény és értesítéssel)

A második online konferencia feldolgozása még folyamatban van, összesen 7.057 hozzászólásból még ki kell szűrni az értelmeseket és összesíteni, amit többen is szeretnének. Az est kérdéseinek első fele a felhasználók felé, a MIUI felületével és Rendszer-funkciókkal kapcsolatos kérdés volt, hogy vélekednek róla, mi nem kell és mi lenn jó, ha benne lenne. A második kérdés a közösségi platformokra irányult, a fórumok megszűnése, az új felület kialakítása volt a téma, ki mit vár a jövő kommunikációs felületéről. Amint van fejlemény a második körről, jövünk a részletekkel.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek