Lei Jun bejelentés – A Xiaomi már 6324 szabadalommal rendelkezik, ebből 53% Kínán kívül

762
- Hirdetés -

A Xiaomi a kezdetektől fogva a globális terjeszkedésben gondolkodik, melyhez elengedhetetlen az erős szabadalmi portfólió. Úgy tűnik, ez jól alakul, mivel a vállalat fokozatosan szerzi meg a vonatkozó szabadalmakat. Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója szerint jelenleg 6324 szabadalom van a nevén, és ezek közül 53%-nyi Kínán kívül. A Xiaomi szabadalmai többségét Kínában terjesztették be, de a cég rendelkezik szabadalommal Európában, Japánban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Oroszországban, Indiában, Mexikóban, Ausztráliában és Dél-Koreában is.

Érdekesség:
A BBK leányvállalata, a Vivo nemrég bemutatta a Vivo APEX modellt teljes képernyővel, melyen egy visszahúzható szelfi kamera található. Azt is kiderült, hogy Xiaomi hasonló szabadalommal rendelkezik a portfóliójában. A szabadalmat 2015-ben hagyta jóvá, de csak a közelmúltban került nyilvánosságra, amikor a Vivo APEX felbukkant.
A Lei Jun által közzétett szám jelentős javulást jelent a tavalyi évhez képest, amikor a vezérigazgató a Mi 5X / MIUI 9 bemutatója alkalmával még 4.806 szabadalmat említett. Említette a Nokia által elért szabadalmi akvizíciós megállapodást is, amely segítséget nyújtana abban, hogy a külföldi (pl. USA) terjeszkedés megvalósulhasson. Tehát a tech-óriás tavaly július óta 1518 új szabadalmat szerzett, miután bemutatták a Mi 5X-et.

A Nokia mellett a Xiaomi számos szabadalmi megállapodást kötött a Microsofttal, és más szabadalmi cégekkel. Ezenkívül a vállalat bejelentette, hogy növeli a kutatásra, és fejlesztésre szánt erőforrásait is. A Xiaomi nemrég nyitott meg egy új K + F központot Shenzhenben, Kínában erre a célra.

- Hirdetés -