Tavaly megalakult a Xiaomi független kamera részlege, melynek feladata a Xiaomi telefonok kamera moduljának és szoftverének külön fejlesztése. A Xiaomi telefonok kamerája árukhoz mérten egész jók voltak, szakavatott kezekben kiváló alkotások jöttek létre. Na de nem mindeni ért hozzá, csak az exponáló gomb lenyomásáig jut és elvárja, hogy a készülék automatikusan a legjobb képet készítse. Ez sosem valósult meg a mesterséges intelligencia bevezetéséig, de még sem az igazi.

Ma Lei Jun bejelentette Weibo-n, hogy a kamera fejlesztő csapat 2019-ben még nagyobb hangsúlyt fektet a minőség és funkciógazdagság tekintetében a fejlesztésre. A három jellegzetes funkció, mint a Szuper éjszakai mód, a 960 FPS lassított felvétel és a 4K 60 FPS felvétel lett a szentháromság 2018-as évben. Kezdte a Mi Mix 3, megjelenésekor a DxOMark ranglistán a harmadik hellyel, majd a többi hasonló/ugyan az a kamera modullal rendelkező telefonok is folyamatosan kapják meg ezek a funkciókat.

Nem csak a Mi sorozatra fektetik a hangsúlyt (Mi 8 Lite), a Redmi márka is kezd felzárkózni kamera minőségben a felső kategóriához. Az idén megjelent Redmi Note 7 a 48 MP-es érzékelőjével indította a sort, amiben már az első stabil MIUI verzióban megtalálható a Szuper éjszakai mód. Lassított felvételt csak 120 FPS sebességgel tud felvenni, a 960 FPS nem valószínű, hogy belekerül.

Lei Jun közleményében arra is kitért, hogy nem csak erőt, időt és pénzt is fektetnek a kamera modulok és szoftverek fejlesztésére. Az idei év még jövedelmezőbbé teheti nem csak a legjobb készülékeit, de a “megfizethető” szegmens fejlesztésével is növelheti piaci jelenlétét Kínán kívül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ