A Xiaomi már egyszer villantott egy összecsukható telefont, amit Lin Bin mutatott be egy videón, de eddig még nem került sorozatgyártásra. Azóta jó pár szabadalmat nyújtott be a cég hasonló, vagy kicsit elborultabb megoldással, de egy konkurenciához hasonló, ám szerintem életképtelen kivitelben.
A LetsgoDigital újra látványosan 3D grafikán rakta össze a Xiaomi által megálmodott formatervet, melynek nem csak hatalmas a kinyitott kijelzője, de vastagsága összecsukva vetekszik a 2000-es előtti év telefonjaival.

Az összecsukott állapotban valóban brutál vastag lehet, mint egy jelenlegi vékony telefon háromszorosa, de ne feledjük, hogy ez csak egy terv, nem egy hamarosan megjelenő telefon. Nem kell egyből rámozdulni, hogy ilyen, meg olyan szar, használhatatlan, stb. csak egy terv! Ha azt vesszük alapul, hogy egy mai telefon 6″ felett van, de vegyük alapul a Mi 10 telefont, kinyitott állapotban, 3240 x 2340 pixel felbontású és nagyjából 8″ átmérőjű.

A Xiaomi még mindig kivár, hogy a konkurencia látványos bukásából, hogy fejleszti tovább a saját összecsukható telefonjait, így várhatóan csak a következő évben találkozhatunk a cég készülékével. A Xiaomi Z Fold nem biztos, hogy az a telefon lesz, amivel mi is megismerkedhetünk, addig még fejlődik a hajlítható képernyő technológia és a mechanika is, a cégnek pedig egy használható és megfizethető kivitellel kell majd előrukkolnia. 2021-ban meglátjuk, hogy mit fog villantani a cég, mi mindig résen leszünk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ