KezdőlapHírekKompromisszumok nélkül: Mit várhatunk ma egy csúcsmobiltól?

Kompromisszumok nélkül: Mit várhatunk ma egy csúcsmobiltól?

Mi az amit ma kap az ember, ha egy tisztességes topkategóriás telefont vásárol, ami nem csak a nevében csúcsmobil?

Mióta megjelentek az első okostelefonok, azóta megfigyelhető trend, hogy a kínálatból mindig kiemelkedik néhány csúcsmodell. Ezek azok a termékek, amelyekbe a gyártók belepakolják minden tudásukat, és így válnak e modellek iránymutatóvá, hiszen a rajtuk alkalmazott megoldások sok esetben a későbbiekben visszaköszönnek az olcsóbb eszközökön is.

Ebből fakadóan jelenleg is akad néhány csúcsmodell, vagy annak nevezett termék a piacon, de mindössze néhány típusról beszélünk. Nincs sok gyártó, amely képes megugrani ezt az igen magas szintet, hiszen egy-egy ilyen termék előállításához nem elég pusztán másolni, innovációra, és a legfejlettebb technológiákra van szükség. A Xiaomi évek óta az ilyen piaci szereplők közé tartozik, és a vállalat jelenleg kínálatában is megtalálhatóak ezek az úgynevezett topmodellek, így például a Xiaomi Mi 11 Ultra, amely segítségével bemutatjuk, hogy mit is várhatunk ma egy ilyen kategóriás készüléktől. 

Képernyő

Ebben a ligában az OLED képalkotási technológia, és az ezzel járó markáns tónusok, tökéletes fekete, és végtelen kontraszt már kötelezőnek számít. Épp úgy mint a kiemelkedő részletesség, és e téren a Xiaomi Mi 11 Ultra például kiválóan teljesít, hiszen a kijelző felbontása 1440 x 3200 képpont, ami 515 ppi, kimagasló pixelsűrűséget garantál.

Xiaomi 12 Ultra koncepció

Fontos megemlíteni a képfrissítési rátát, ami lényeges szempont már a mobilok képernyőinél. Manapság egy csúcskészüléktől a 120 Hz az elvárás, ami azt jelenti, hogy másodpercenként dupla annyi képkocka megjelenítését teszi lehetővé, mint a hagyományos telefonok. Ennek köszönhetően finomabb lesz a mozgás és lapozás, mentes mindenféle akadástól, döccenéstől.A magas fényerő is kötelező, hiszen ennek köszönhetően egyrészt látható marad a kép napsütésnél, kültéren is, másrészt pedig látványos a HDR anyagok megjelenítése. 

Teljesítmény

Attól csúcsmobil egy csúcsmobil, hogy mindenre képes probléma nélkül, amire ma okostelefont használni lehet. Azaz összes alkalmazás akadozásmentesen fut, szaggatás, fagyás, akadozás nincs, és a nagy felbontású állományok kezelése is megoldott. Ezzel sajnos sok topmobilnak hívott eszköznél akadnak gondok, de a Xiaomi Mi 11 Ultra bebizonyította azt is, hogy meg lehet ezt oldani.

Köszönhetően elsősorban az igen erős hardvernek, ami a készülék esetében egy 8 magos Snapdragon 888 5G (5 nm) rendszerchipet, 12 GB RAM-ot és egy remek Adreno 660 grafikus chipet jelent. Itt kell megemlíteni a 256 GB-os tárolókapacitást, ami UFS 3.1 szabványt  használ, ez pedig jelenleg a legnagyobb sebességet biztosító szabvány. 

Energiagazdálkodás

Az akkumulátor ma kulcsfontosságú egy telefon megítélése szempontjából, és ez is egy olyan kihívás, amit sok telefonnál nem tudnak normálisan megugrani. De a Xiaomi Mi 11 Ultra esetében erre sem lehet panasz, hiszen egy 5000 mAh-s lithium-polimer telepet kapott, amellyel a 12 órás üzemidő sem elérhetetlen. A 67 wattos gyorstöltés pedig csak a hab a tortán, hiszen ennek segítségével 36 perc alatt a nulláról teljesen fel lehet tölteni az eszközt. 

Képalkotás

Mivel rengetegen használják fotózásra, videózásra a készüléküket, és egy drága, papíron nagy tudású eszköztől joggal várják azt, hogy ebben is segítséget nyújtson. A Xiaomi Mi 11 Ultra e téren is remekül teljesít, köszönhetően  sokoldalú képalkotást biztosító több kamerás hátlapi rendszerének. Megtalálható ugyanis itt a főkamera mellett egy-egy ultraszéles látószögű, és egy telefotó (zoom) egység is. Ráadásul nincs is szükség tökéletes körülményekre, akár sötétben is minőségi felvételek hozhatóak vele össze. Támogatott a 8K videózás is, és az integrált stabilizációs technológia sem hiányzik, amely hatékonyan küszöböli ki  a kézremegésből, mozgásból fakadó esetleges képi anomáliákat. 

Dizájn

Sokak számára fontos, hogy egy mobil már külsejében is utaljon arra, hogy egy nagy tudású, drága és ritka termékről van szó. A már említett Xiaomi telefont e téren sem érheti kritika, hiszen köszönhetően az odalt hajlított képernyőnek, a kijelzőbe vágott kameraszigetnek, és a hátlapon elhelyezett másodlagos extra OLED képernyőnek, maximálisan egyedi, modern és figyelemfelkeltő külsővel bír. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek