Az amerikai űrkutatási hivatal ismét elhalasztotta a James Webb űrtávcső útnak indítását, ezúttal kommunikációs hiba csúszott a gépezetbe. 

Legalább két nappal elhalasztotta a NASA a James Webb űrteleszkóp indítását, a legújabb dátum december 24-e, ekkor tervezi útnak indítani a NASA a világ legfejlettebb, egyben legdrágább űrtávcsövét. Az indítást december 22-ére volt kitűzve, ám az űrkutatási hivatal közleménye szerint kommunikációs hiba lépett fel a James Webb-űrteleszkóp és az őt szállító Ariane 5 hordozórakéta között.

Az amerikai, európai és kanadai űrügynökségek által fejlesztett űreszközt James Webbről, a NASA második igazgatójáról nevezték el, indítására a Francia Guyanában található Guyanai űrközpontban kerül sor. Az űreszköz fő tudományos küldetése, hogy a korábban elérhetetlen távolságban levő égitesteket az infravörös fény segítségével megvizsgáljon, beleértve a kozmoszt, a Naprendszeren belüli bolygókat és holdakat, valamint a legősibb és a legtávolabbi galaxisokat.

A Google egyébként egy érdekes AR-funkcióval is előrukkolt a napokban, így ünnepleve a különleges űreszköz útnak indítását. A jópofa funkció eléréséhez mindössze annyit kell tenni, hogy mobileszközön rákeresünk az űrtávcsőre (bepötyögjük a James Webb space telescope vagy a James Webb űrtávcső kifejezést), majd a keresőkártyán Megtekintés 3D-ben, később pedig a Megtekintés térben feliratra kattintva körbe-körbe forgatva megkeressük a talajt a telefon kamerájával, míg meg nem jelenik előttünk a kívánt űreszköz.