KezdőlapHírekKiszivárgott: Xiaomi 12 Ultra és Xiaomi 12 Ultra Enhanced

Kiszivárgott: Xiaomi 12 Ultra és Xiaomi 12 Ultra Enhanced

A Xiaomi 12 sorozat bemutatója idén decemberben lesz, ezt már tényként is vehetjük, hisz akkor nem beszélne erről minden kínai tech blog. De mint már megírtam, a Xiaomi újra a csúcsra akar törni a kamera harcban, Leica optikával. Ebből lesz a Xiaomi 12 Ultra és most már egy másik, a Xiaomi 12 Ultra Enhanced verzió is kiszivárgott.

Xiaomi 12 Ultra
Rendszerint a MIUI kódjában bukkannak szemfülesek az új telefonok kódneveire, ez sem volt most másként. A forrásban szerepel Wukong, Zeus, Loki és Thor neve, a jól ismert mitológiai istenek és egy kakukktojás. Bár most szerintem a legtöbbnek a Marvel sorozat ugrik be… :mrgreen: Ezek közül Zeus a Xiaomi 12 Pro verziója, Loki lesz a Xiaomi 12 Ultra és Thor pedig a Xiaomi 12 Ultra Enhanced verzió. A kakukktojás pedig Wukong, ami kínaiul a Majom Királyt jelenti. Ez lesz a sima Xiaomi 12 kódneve.

Mind a három telefon lelkét a Qualcomm Snapdragon 898 SoC fogja adni, de az Ultra esetén kicsit többet kapunk, még pedig kamera terén. Vagyis több mint valószínű. A kamera négyes pedig nem a pixelháború hősével kezdődik, hanem csak 50 MP lesz. A további kiegészítő egységek sem lesznek gagyik, a pletyka szerint 48 MP képérzékelő lesz alattuk. A Xaiomi 12 Ultra Enhanced pedig nagyobb hátsó kijelző foglalhat helyet, mint az előd Xiaomi Mi 11 Ultra esetén.

A sima 12-ről még sok minden nem derült ki, csak a procit tudjuk. Valószínűleg ebben a 108 MP kamera lesz, vagy belepakolnak valami nagyobbat, ám nem jobbat, mint az Ultra-ban. Egy hónap és lassan minden kiderül, úgy is beharangozza a Xiaomi majd Kínában és jövünk a részletekkel!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek