KezdőlapHírekKínai heti 3 órára korlátozza az on-line játékot!

Kínai heti 3 órára korlátozza az on-line játékot!

A közelmúltban a Nemzeti Sajtó- és Kiadóhivatal kiadott egy közleményt. A kiskorúak online játékokban való részvételének korlátozásáról, illetve megakadályozásáról. A kiskorúak túlzott kihasználására vagy akár az online játékokra további szigorú intézkedéseket hoztak. Ezzel megakadályozzák a kiskorúak online játékokban való részvételét, hatékonyan védik a kiskorúak testi és lelki egészségét.
Az új szabályozás szerint, az országban 18 év alatti személyek csak napi egy órában, hétvégén és egyéb hivatalos ünnepnapokon este 20 és 21 óra között játszhatnak online videojátékokkal. A hivatal az új szabályok mögött a gyermekek testi és lelki egészségének biztonságát említette. Nevezetesen, ezek a szabályok azokra a vállalatokra is vonatkoznak, amelyek online játékszolgáltatásokat nyújtanak az említett kiskorúaknak. Megkövetelik tőlük, hogy szolgáltatásaikat a kijelölt időn kívüli felhasználókra korlátozzák.

A hír hatalmas csapásként érkezik az ország helyi on-line játék iparára és ismert szereplőire, például a Tencentre és a NetEase-re, amelyek számos szigorú szabályozással szembesültek, mint például a monopóliumellenes díjak és az adatvédelem. Ezenkívül az új szabályok bizonytalanságot is okoztak a befektetőkben, a kínai játékcégek részvényértékükben csökkenést tapasztaltak.

Ezenkívül a vállalatok nem nyújthatnak szolgáltatásokat azoknak a felhasználóknak, akik nem jelentkeztek be a valódi nevükkel. Ez nagy hatást gyakorol a helyi játékiparra. Ez a második súlyos csapás, mivel 2019-ben hozott szabály értelmében, a 18 év alatti gyerekeket napi másfél óránál tovább nem játszhatnak. Daniel Ahmad, a Niko Partners vezető elemzője kijelentette: “Kínában ma több mint 110 millió kiskorú játszik videojátékokkal, és azt várjuk, hogy az új korlátok a játékosok számának csökkenéséhez, valamint az eltöltött idő és pénz csökkenéséhez vezetnek a 18 éven aluliak játékában.”

A közlemény kimondta, hogy aktívan irányítani kell a családok, iskolák és más szociális ágazatok együttes vezetését és társirányítását. Ellátni a kiskorúak gyámügyi feladatait a jogszabályoknak megfelelően és jó környezetet kell teremteni a kiskorúak egészséges növekedéséhez.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek