- Hirdetés -
()

Bár nem a mi piacunk, de mégis érdekes, hogy a nálunk eléggé körberajongott márkát a hazájában lenyom egy külföldi márka. Bár a Xiaomi és az Apple között folyamatos a harc a piaci részesedésért, most nagyot koppant a Xiaomi. A kínai mobil piac olyan mélyrepülésben van, hogy “öröm” nézni, ráadásul beelőzte az Apple a Xiaomi-t.

Kínában beelőzte az Apple a Xiaomi-t

A Counterpoint Research kiadott egy jelentést, amely szerint 2022 második negyedévében az okostelefon eladások Kínában éves szinten 14,2%-kal estek vissza. A negyedéves eladások 12,6%-kal maradtak el az első negyedévtől, amelyet a Covid-19 ötödik hulláma sújtott, és kevesebb mint a fele a 2016 negyedik negyedévében elért történelmi csúcsértéknek. Az eladások utoljára 2012 negyedik negyedévében voltak alacsonyabbak, mint ebben a negyedévben, amikor az iPhone 5 közel egy évtizede jelent meg a piacon.

Kínában beelőzte az Apple a Xiaomi-t

2022 második negyedévében a vivo megtartotta az első helyet 19,8%-os részesedéssel, ezt követi a Honor (18,3%), az OPPO (17,9%), az Apple (15,5%), a Xiaomi (14,9%), a Huawei (6,9%), realme (2,4%). Meg kell jegyezni, hogy az OPPO tartalmazza a OnePlus-t, a Xiaomi a Redmi-t és a vivo tartalmazza az iQOO-t.

Counterpoint elemzői szerint ebben a negyedévben a vivo megőrizte vezető pozícióját. Az S12 sorozat segített a vivo-nak megfelelő részesedést szerezni a közép- és felsőkategóriás szegmensben 250 és 399 dollár között (körülbelül 99.740 és 159.000 Ft között). Az iQOO almárka is pozitív piaci visszajelzéseket kapott, különösen a fiatal fogyasztói csoportoktól.

A legnagyobb meglepetést viszont a legdrágább márka, az Apple visszaesése jelentette, de még így is megelőzve a Xiaomi-t jelentős előnnyel. Az Apple csak 5,8%-os visszaeséssel a legjobban jött ki ebből a válságból, míg a Xiaomi 23,3%-os forgalom vesztesége elég jelentős. Bár a piaci résztvevők között nem ez a legnagyobb veszteség, mégis beelőzte az Apple a Xiaomi-t.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -