web analytics
KezdőlapHírekKínában beelőzte az Apple a Xiaomi-t

Kínában beelőzte az Apple a Xiaomi-t

Bár nem a mi piacunk, de mégis érdekes, hogy a nálunk eléggé körberajongott márkát a hazájában lenyom egy külföldi márka. Bár a Xiaomi és az Apple között folyamatos a harc a piaci részesedésért, most nagyot koppant a Xiaomi. A kínai mobil piac olyan mélyrepülésben van, hogy “öröm” nézni, ráadásul beelőzte az Apple a Xiaomi-t.

Kínában beelőzte az Apple a Xiaomi-t

A Counterpoint Research kiadott egy jelentést, amely szerint 2022 második negyedévében az okostelefon eladások Kínában éves szinten 14,2%-kal estek vissza. A negyedéves eladások 12,6%-kal maradtak el az első negyedévtől, amelyet a Covid-19 ötödik hulláma sújtott, és kevesebb mint a fele a 2016 negyedik negyedévében elért történelmi csúcsértéknek. Az eladások utoljára 2012 negyedik negyedévében voltak alacsonyabbak, mint ebben a negyedévben, amikor az iPhone 5 közel egy évtizede jelent meg a piacon.

Kínában beelőzte az Apple a Xiaomi-t

2022 második negyedévében a vivo megtartotta az első helyet 19,8%-os részesedéssel, ezt követi a Honor (18,3%), az OPPO (17,9%), az Apple (15,5%), a Xiaomi (14,9%), a Huawei (6,9%), realme (2,4%). Meg kell jegyezni, hogy az OPPO tartalmazza a OnePlus-t, a Xiaomi a Redmi-t és a vivo tartalmazza az iQOO-t.

Counterpoint elemzői szerint ebben a negyedévben a vivo megőrizte vezető pozícióját. Az S12 sorozat segített a vivo-nak megfelelő részesedést szerezni a közép- és felsőkategóriás szegmensben 250 és 399 dollár között (körülbelül 99.740 és 159.000 Ft között). Az iQOO almárka is pozitív piaci visszajelzéseket kapott, különösen a fiatal fogyasztói csoportoktól.

A legnagyobb meglepetést viszont a legdrágább márka, az Apple visszaesése jelentette, de még így is megelőzve a Xiaomi-t jelentős előnnyel. Az Apple csak 5,8%-os visszaeséssel a legjobban jött ki ebből a válságból, míg a Xiaomi 23,3%-os forgalom vesztesége elég jelentős. Bár a piaci résztvevők között nem ez a legnagyobb veszteség, mégis beelőzte az Apple a Xiaomi-t.

Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img