A kiberbűnözők nem restek kihasználni a Squid Game rajongók lelkesedését, hogy a sorozat álcája alatt átejtsék a gyanútlan felhasználókat. 

A Squid Game (magyarul Nyerd meg az életed) a Netflix valaha volt legnézettebb sorozata, amit 94 országban vetítettek, és a debütálását követő 28 napban 142 millió előfizető volt rá kíváncsi. Az elképesztő nézettségi szám persze elképesztő bevételt is produkált: a Bloomberg értesülései szerint a dél-koreai produkció már most 891,1 millió dollárt, átszámítva 275 milliárd forintot hozott a Netflix kasszájára. Viszonyításképpen, az egész sorozatot 21,3 millió dollárból sikerült leforgatni, ez részenként körülbelül 2.4 millió dollárt jelent.

Sajnos azonban nem csak a filmesek igyekeznek pénzt csinálni a népszerű szériából: az orosz Kaspersky kiberbiztonsági cég közleményben figyelmeztet a sorozat nevével visszaélő csalókra, akik a legkülönfélébb Squid Game tematikájú tartalmakkal próbálnak rosszindulatú programokat telepíteni a felhasználók eszközeire. A Kaspersky kutatói a sorozat debütálása, azaz szeptember közepe óta több tucat rosszindulatú fájlt találtak az interneten, amelyek a népszerű sorozathoz kapcsolódó tartalmakat ígértek, valójában azonban olyan kártevőket tartalmaztak, amelyek segítségével a csalók adatokat és pénzt lophatnak. Akadt köztük olyan, amely Squid Game halloweeni jelmezeket kínáló ajánlatnak tűnt, miközben a vásárlók banki adataira utazott, továbbá olyan háttérképes alkalmazásra is volt példa, amely a Joker nevű kártevőt tartalmazta.

Érdemes tehát extrán odafigyelni, könnyen előfordulhat ugyanis, hogy egy Squid Game tematikájú csaló programba botlunk az interneten vagy valamelyik alkalmazás áruházban.