Már bő fél éve írtam róla (van az 8 hónapja is), hogy a Xiaomi fejleszti 100W-os villámtöltés rendszerét. Mert a 100W már nem gyors, hanem hipergyors (vagy Turbo, akár a Porsche Taycan…).
Már akkor láthattunk egy demonstrációt, amitől sokunk szája tátva is maradt. Bár a Lítiumion-akkumulátor technológia az elmúlt évtizedekben nem fejlődött túlságosan, és egyelőre az új (száraz)technológia is a távoli jövő (vagy talán a Toyota kifejleszti a következő években), a töltési kapacitást már most tudják biztonságosan növelni.

A Super Charge Turbo készen áll rá, hogy sorozatgyártásba kerülhessen a következő év zászlóshajó modelljeiben.

Jelenleg a piacon a leggyorsabban töltő telefon az Oppo Reno Ace, amely 65 W-os töltésre képes. Vannak más, ehhez a márkához kapcsolódó készülékek is, amelyek rendelkeznek hasonlóan gyors töltési rendszerrel. Ilyen például a Realme, amelynek az X2 Pro készülékével eléri az 50 W töltési teljesítményt.
Nos, a Xiaomi szeretné túlszárnyalni az Oppo technológiáját, és kereken a 100 W-os gyors töltésre gyúrt az elmúlt 8 hónapban.

A Xiaomi Super Charge Turbo a 4000 mAh-ás akkumulátort 17 perc alatt képes feltölteni, ez hivatalos adat

Egy friss Weibo posztban képeket közöltek, amelyekről kiderül a Xiaomi új gyors töltési technológiájának végleges neve: Super Charge Turbo. Ez tahát nem változott.
Egy 100 W-os töltőrendszerről beszélünk, ebben sincs már semmi új. Ez a teljesítmény még a laptopoknál alkalmazott töltéstől is kiemelkedik (az én Mi Notebook Pro-m 65W-ra képes csupán) Nézzük a matekot.
A megfelelő töltővel és a megfelelő telefonnal egy 4000 mAh-os akkumulátort közel 0-ról (amit ugye sosem engedünk 5% alá merülni!) 100%-ra csupán 17 perc alatt tölthetünk fel. Alig több mint egy negyed óra alatt, egy bő napra elegendő kapacitás. Nem semmi.

Már csak annak kell kiderülnie, melyik lesz az első Xiaomi modell 2020 év elején, amely megkapja a 100W-os töltés támogatást. Talán a Mi MIX 4, vagy a Mi 10?

így viszont számítani lehet rá, hogy a jövőben sem kapunk a felső kategóriában nagyobb akkut, mivel ugye ott lesz a 100W-os töltés, amivel egy ebédszünet alatt fullra tölthetjük a telefont.
Ti mit gondoltok?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ