Május 19-én mutatták be a MIUI 12 global verzióját, mely rengeteg újdonságot hoz majd a felhasználók számára. Természetesen a MIUI fejlesztése nem állt le, és minden héten érkeznek a beta verziók.

Egy kacskrz nevű XDA felhasználó a legújabb 20.5.26, vagyis a május 26-i kiadásban fölfedezett egy képmetsző funkciót, ami merőben hasonlít a Huawei EMUI felületében lévő ugyanilyen alkalmazásra.

Ahogyan a videón is látszik, a funckiót a home gombot hosszan nyomva éri el a videó készítője, ez átállítható a gyorsbillentyűk között. Jómagam és megannyi felhasználó, akik gesztusvezérlést használnak is van lehetőségük igénybe venni a képmetszőt, mivel 3 ujjas koppintással majd az ujjak képernyőn tartásával is elő lehet hozni. A funkciót aktiválva elhalványul a képernyő, és 3 féle lehetőség jelenik meg a jobb felső sarokban. Az első a szabkézi, a második a téglalap alakú, a harmadik pedig köralakú kijelölés. A kijelölést követően 4 lehetőség jelenik meg: az újboli kijelölés, ha a felhasználó nem lenne elégedett az eredménnyel, a megosztás, a szerkesztés és a mentés.

A funkciót minden bizonnyal az összes MIUI 12-t futtató eszköz meg fogja kapni egy későbbi frissítés során.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ