Képernyőfelvétel beállítása és készítése

0
12029

Nem régiben megtanultunk a képernyőnkről képet készíteni, három ujj lehúzásával, Hangerő le + Bekapcsoló gomb, és a kapcsolók közt is ott egy gomb. Na de nem régiben ezt megspékelték videó felvétel lehetőséggel is, mivel eddig csak külső alkalmazás volt erre képes ROOT joggal. Ehhez biza nem kell! Állítsuk be hamar:

  • Beállítások alkalmazásban
  • Rendszer menüpont
  • Képernyő felvétel

vagy

  • Eszközök mappa
  • Képernyőfelvétel
  • Jobbra fent fogaskerék ikon

Felbontás:

A képernyőnk felbontásától függően ez lehet 800×480, 1280×720 és 1920×1080. Ezeken a felbontásokon fogja felvenni a videót a képernyőn zajló eseményekről.

Videó minősége:

Itt beállíthatjuk a felvételünk bitsűrűségét, ami a felvétel tisztaságáért felel. 1Mbps VHS minőség, míg a 20Mbps kristálytiszta HDTV minőséget eredményez.

Képkocka:

Az egy másodperc alatt megjelenítendő képkockák számát állíthatjuk be, amivel a videónk folyamatosságát befolyásolhatjuk. 15fps kicsit szaggatni fog, 24 az átlagos mozi képkockaszám, a 30 a legjobb.

Tájolás:

Hogyan szeretnénk felvenni a videónkat, állítva, fektetve, vagy a program automatikusan forgassa a képernyővel együtt?

Felvételi hangforrás:

Ebben a menüben dönthetjük el, hogy legyen e hang felvéve a videóhoz. Itt kiválaszthatjuk, hogy néma legyen, későbbi hanggal ellátás miatt, használhatjuk a készülék mikrofonját, ha pl. kommentálni szeretnénk a felvételen látottakat, vagy a Rendszer hangjai legyenek e felvéve, csipogás, menühang, vagy akár a felvett játék hangja.

Leállítás lépernyő lezárásakor:

Ha bekapcsoljuk, akkor a felvétel leállítható a Bekapcsoló gomb megnyomásakor

Érintési mozdulatok mutatása:

Ha bekapcsoljuk, akkor láthatjuk a képernyőn egy kis fehér körrel, hogy hol érintettük meg a képernyőt. Ez látszik minden videónkban.

Navigációs gombok megjelenítése:

Mivel a képernyőn nem látszódnak a Menü, Home és Vissza gombok, a funkció bekapcsolásakor a képernyő aljára ki lesz írva, mikor melyiket nyomtad meg.

 

A felvétel a Képernyőfelvétel alkalmazással tudjuk elkészíteni, amit az Eszközök rendszermappában találunk a Főképernyőn. Megnyitása után láthatjuk a már felvett videónkat és ha újat szeretnénk csinálni, akkor a jobb alsó sarokban lévő piros kör alakú ikonra tapicskoljunk rá. Ekkor eltűnik a program és csak egy kis indító felület marad a jobb alsó sarokban. Ezt áthelyezhetjük kedvünk szerint, csak fogjuk meg egy ujjunkkal és húzzuk a megfelelő helyre. Ha ezzel megvolnánk, akkor csak bökjünk rá a piros felvétel gombra.

A felvétel leállítása ugyan ennek a gombnak a megnyomásával történik, vagy ha beállítottuk, a bekapcsoló gombbal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ