Még szorosabbá válik a Facebook és az Instagram viszonya, a vállalat ugyanis már teszteli azt a funkciót, melynek segítségével a Facebookra feltöltött fotók és videók automatikusan kikerülnek az Instagramra is.

A Facebook egyre szorosabb összeköttetést biztosít a fő Facebook oldal és a vállalat ernyője alá tartozó Instagram képmegosztó között. A TechCrunch értesülései szerint most is épp ezen ügyködik a cég, érkezik ugyanis egy új funkció, mellyel a Facebookra feltöltött tartalmak automatikusan kikerülnek az Instagramra is, ezzel időt és energiát spórolva meg a felhasználóknak.

A vállalat elmondása szerint a funkció már a tesztelési fázisnál tart, ám egyelőre még csak néhány felhasználónál jelent meg, akik a Facebook profiljukat összepárosították egy személyes, alkotói vagy üzleti Instagram-oldallal.

Hogy az új funkció mikor válik a nagyközönség számára is elérhetővé, azt pontosan nem tudni, de az biztos, hogy az a felhasználó, aki már megkapta, annak a Facebook bejegyzéskészítőjénél kell keresnie az új gombot.