- Hirdetés -

A Hyundai Motor csoport tulajdonában lévő Boston Dynamics Spot nevű robotkutyájával kíván boldog karácsonyt mindenkinek. Ugyan a gesztus értékelendő, a megvalósítással azért akadnak kisebb-nagyobb gondok. 

A Boston Dynamics fejlesztéseit mindenki ismeri, ott van például Spot, a robotkutya, amely számtalan éles tesztben csillogtatta már meg tudását: láthattuk paintballozás és ugrálókötelezés közben, vagy ahogy Patrick Swayze-t megszégyenítő mozdulatokkal ropja a táncparketten, nem csoda hát, hogy a cég legújabb karácsonyi videójában is a roboteb kapja a főszerepet.

A Twitteren közzétett videó elég ártatlanul kezdődik, egy hatalmas, hétköznapinak tűnő ajándék látható ugyanis a felvételen, amit bárki szívesen látna a fa alatt. Csakhogy hamar kiderül, hogy az ajándék alatt nem más, mint Spot, a robotkutya rejtőzik, aki a dobozzal a hátán egyszer csak feláll és kisétál a képernyőből.

Bár a videó legvégén boldog ünnepeket kíván a Boston Dynamics, közel sem sikerült annyira szívmelengetőre ez a felvétel, mint amennyire minden bizonnyal a készítők szerették volna. A kellemetlen érzést csak tovább fokozza, hogy a mutatvány erősen emlékeztet a Metal Gear Solid videojáték-szériájára, amelyben a főszereplő karakter, Solid Snake rendszerint kartondobozok alá rejtőzött az ellenség szeme elől.

Spot legutóbb egyébként októberben hallatott magáról, amikor a The Rolling Stones egyik legnépszerűbb számának klipjét másolta le, méghozzá úgy, hogy akár Mick Jagger is megirigyelte volna.

- Hirdetés -