KezdőlapHírekJúliusban érkezik a Xiaomi Mi Max 3 - Megerősítve!

Júliusban érkezik a Xiaomi Mi Max 3 – Megerősítve!

Pünkösd hétfőn nagyszerű hírekkel szolgálhatok minden phablet rajongónak. 🙂
Már csak tízet kell aludni, és várhatóan jön a nagy bejelentés Shenzhenből. Bár a május 31-i esemény pontos menetrendjét nem ismerjük, az elmúlt héten olvasható szivárogtatások alapján nagy valószínűséggel 3 új termék érkezik, melyre minden Xiaomi rajongó epekedve várt. Talán 2018 első félévének legfontosabb bemutatója lesz jövő csütörtökön, ugyanis várható a Mi 7, és a megnövelt kijelzőméretű, ünnepi kiadású Mi 8 is (ezek után jövőre kilences számozással frissülhet a zászlóshajó, de ne szaladjunk ennyire előre). És ne feledjük, a Mi Band 3-at sem, melynek tesztpéldányát a Xiaomi CEO, azaz Lei Jun csuklóján láthattuk a nem is oly régen.

Már a Mi 8 beharangozó cikkek kommentjeiben is kérdeztétek, hogy mikor várható a Mi Max széria legfrissebb változata. Valahogy éreztem én, és korábban meg is írtam, amit ma maga Lei Jun erősített meg:

Tehát annyi biztos, hogy júliusban mutatják be a Mi Max 3-at, még dolgoznak rajta. Jelenleg a Mi 7-8 bemutatóra készül a csapat.
Ami innentől olvasható, az csak spekuláció (pletyka)!

Ami talán a legbiztosabb a két hónap múlva érkező Mi Max 3 specifikáció kapcsán, az a kijelzőméret. A Mi Max első generációjának bemutatásakor a Xiaomi nagyot kockázott, mert addig még mások által nem használt méretű kijelzőt építettek a korrekt SoC fölé. Igen, bár a phablet méret ne ma Xiaomitól indult, a 6.4″-es óriás kijelzőméretet viszont ők alkalmazták elsőként. nem csak Ázsiában lett népszerű modell, de Magyarországon is sokan megbarátkoztak vele. Hiszen korrekt kamerát, minőségi IPS kijelzőt, strapabíró unibody fém házat, és jól optimalizált MIUI-t kaptak a felhasználók.
Mivel idén már a 18:9-es képarány a standard, így a Mi Max 3 is ezt a nyújtott képarányt alkalmazza majd, de 6.9″-es méretben, várhatóan FHD+ felbontással. Ez már konkrétan tablet méret. Azonban a telefon szélessége nem, csupán a hossza nől, nem is annyira jelentős méretben. Ezt konkrétan az előd, a Mi Max 2 méretéhez viszonyítva értendő. A harmadik generáció teljes képernyőt kap, azaz sokkal kisebb lesz az alsó és felső káva, így a méretnövekedés a készülék fizikai méretét tekintve nem lesz akkora ugrás.
Processzor téren már több különböző teória is napvilágot látott. Egyes források tudni vélik, hogy a bemutató azért csúszik ennyit, mert a Xiaomi megvárja, míg a Qualcomm Snapdragon 710-es chip sorozatgyártásba kerül. A Mi Max 3-ban szeretnék először használni ezt a rendkívül erős, és alacsony fogyasztású SoC-t, melyet már a 18:9-es kijelzőkhöz fejlesztenek, valamint támogatni fogja az AI és AR technológiákat. A Xiaomi számol itt is a mesterséges intelligencia alkalmazásával, ahogy ekkora kijelzőn a virtuális valóság is még lenyűgözőbb lehet (bár “csak” FHD+ felbontásban).

Mások szerin viszont maradnak a Snapdragon 636-nál, ezáltal is alacsonyan tartva az árat.
Akku kapacitás téren az 5500-6000 mAh lehet realizálható, természetesen Quick Charge 3.0 támogatással. Újdonság továbbá a Qi vezeték nélküli töltés támogatás, melyet még év eleján jelentettek be. Várhatóan a Mi Max 3 is megkapja, nem csak a Mi 7/8 és a Mi MIX 2s/3.
Sajnos a túlzott helykihasználásnak (akku szempontból) a 3.5mm-es jack csatlakozó eshet áldozatul, és marad az USB-C-n az átalakító használat, vagy Bluetooth fülesek beszerzése.
A kamera ezúttal talán nagyobb figyelmet kaphat, bár az eddigi adatok nem túl biztatóak. A vertikálisan elhelyezett kettős kamera egység borítékolható, azonban a szenzor típusairól, és felbontásáról megoszlanak a pletykák. Szelfi fronton nem lesz erős a felbontás, és a minőség, ez 5-8MP-es Samsung szenzorból következtethető.
Az S6K4H7 Samsung érzékelő mellé kaphat egy OmniVision OV2281 írisz szkennert is. Ezeket az információkat a kiszivárgott firmware fájlokból olvasták ki.
Hátul  Sony IMX363, vagy egy S5K217 + S5K5E8 Samsung kettős kameramodul várható. Bízzunk benne, hogy a Sony marad.
Egy másik spekuláció szerint 5MP-es elülső szelfi kamerát kaphat S5K5E8 érzékelővel és az F/2.0 rekesznyílással, a hátsó kettős kamera pedig 13MP-es OV13855 érzékelőkkel és szintén F/2.0 rekesznyílás.
Az Android 8.1 Oreo alap biztosra vehető, ahogy a MIUI 10 sem kizárt. Mindenesetre az elsők között kaphatja majd meg a MIUI legfrissebb változatát.
Ahogy az eddig is megszokott volt, kétféle RAM/ROM kiszerelésre biztosan számíthatunk. A 3/64GB, és a 4/128GB-os változat (és talán 6/64GB-os is) lesz elérhető, utóbbi valószínűleg erősebb processzorral, ami talán a Snapdragon 660 lehet. Az áráról sok értelme nincs még beszélni, de a 283/316 dolláros árcédula elég baráti.

Júliusban jön a Mi Max 3, egyelőre ismeretlen (meg nem erősített) hardverrel. Abban biztosak lehettek, hogy a Xiaomi tudja, mit csinál, így csalódni nem fogunk. A kamerát előre kár temetni, biztosan tudják majd, mit érdemes belerakni. Ha az pont a Redmi Note 5 egysége lesz, már nyugodtak lehettek. 🙂

- Hirdetés -
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img