Jöttünk, láttunk, főztünk. Xiaomi MiJia Indukciós Főzőlap bemutató

1
1520

Egy kicsit váltottunk. Nem minden termék fér be a kamera alá, így hát egy új megközelítésből vettük videóra, a főzőlap bemutatóját. Még van hova fejlődni, tudjuk, igyekszünk minden technikai feltételt bepótolni, hogy szebb, színesebb, szagosabb média ennivalót tálaljunk elétek.

Ezzel a lendülettel ugorjunk is a tárgyban szereplő termékre, a Xiaomi indukciós főzőlapjára. Maga a technológia nem új, a felhasználása és kivitelezése az ami miatt a Mijia gyártmányú készülék kitűnik a többi közül.

A technológiáról szó esik a videóban és annak felhasználási területéről, miszerint a kerámia lap alatt elhelyezkedő elektromágneses tekercs a kerámia lapra helyezett mágnesezhető edényben áramot indukál, amelyet hő formájában ad le az edény. Így melegíti fel a benne lévő ételt, folyadékot, stb. Sütésre, főzésre, párolásra, szinte mindenre használható.

A főzőlap kerámia lapja szinte megkarcolhatatlan, az edények nem tesznek benne kárt. A közepén egy egyedi hőmérő kapott helyet, mely az edény hőmérsékletét figyeli, hogy pontosan a beállított értéknek megfelelő hőmérsékletet adja le az edényben lévő ételnek.

Az indukciós technológiának köszönhetően a készülék gyorsan és kis energia felvétele mellet képes akár az egész edényt kitöltő víz felforralására. Tesztünkben 1 L vizet 3,5 perc alatt melegített forráspontig, ami nagyon hatékony ha erre van szükség.

A főzőlap okos funkciója annyira nem okos, vagyis korlátozottak a lehetőségek. Mi home alkalmazásban, az EU szerveren található meg a termék, lévén, hogy már a nemzetközi verzió is eljutott kis hazánkba.

Az alkalmazás segít előre beállítani a főzőlapot a megfelelő hőmérsékletre és tanácsokkal lát el az adott étel elkészítéséhez. Jelenleg csak angol nyelven érhető el, de a MIUI Magyarország csapata hamarosan ehhez is elérhetővé teszi a magyar nyelvű változatot, mint sok minden más okos eszközhöz.

A videóban szó lesz egy külön ehhez a főzőlaphoz készített edényről is, mely pontosan passzol rá. Az edény maga igazán jó minőségű, talán itthon az ismert Tafal edényekhez hasonlíthatnám. Rozsdamentes acél vázon tapadásmentes bevonattal könnyedén lehet benne sütni húsokat, vagy tésztát, tejbegríz főzéskor sem fog lekozmálni. 4 L űrtalma van és 26 cm átmérőjű, a fedője hőálló Jénai üveg.

Remek kis szett kerekedett belőle, ahol nincs gáz, vagy csak palackos, de áram van, jó szolgálatot tehet. Az elérhetőségéről még nincs hír, a főzőlapot és az edényt a xiaomishop.hu webáruház kínálta fel bemutatásra, hamarosan elérhető lesz náluk. Árárló még nincs hír, de amint hiteles információnk lesz kiegészítjük a cikket.

Jó szórakozást!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ