Egy bő fél évvel ezelőtt a Xiaomi beszállt a számítógépes megjelenítők iparába, és monitorokkal bővítette termékpalettáját. A Redmi, bár márkaként különvált a Xiaomi-tól, azonban a két márka együttműködése igen szoros. A Xiaomi-hoz hasonlóan a Redmi sem kizárólag telefonokat gyárt. A legújabb szivárgások szerint a következő meghódítandó piac a monitorok piaca.

A Redmi monitorokról csak korlátozott mennyiségű információt tartalmaz a szivárgás, azonban azt megtudhatjuk, hogy az kisebb, 23,8 inch-es verzió ára 600 jüan körül alakulhat, ami kicsivel több, mint 27 ezer forint. (Az ugyanekkora Xiaomi monitor 700 jüan, ami kicsivel kevesebb, mint 5 ezer forintos felárat jelent.) Bár ez egy igen jó ajánlatnak tűnik, ez természetesen a kínai ára, nem tudni, hogy egyszer vajon eljut-e kishazánkba, és, ha igen, akkor ez az ár mennyivel lesz magasabb. Az eggyel nagyobb 27 inch-es verzió áráról nincsen információ. Ezek mellett tervben van ugyanekkora méretek mellett 2 játékra tervezett gamer monitor kiadása is.

A Xiaomi monitorkínálat is bővül, 3 különböző modellel. Az első egy 24,5 inch-es gamer, a második egy 27 inch-es gamer, a harmadik pedig egy valószínűleg 29,5 inch-es hagyományos verzió.

A szivárgások alapján a Redmi 23,8 inch-es hagyományos monitorát júniusban, a Xiaomi 27 inch-es gamer monitorát júliusban, a 24,5 inch-es gamer monitorát szeptermben, míg a 29,5 inch-es hagyományos monitorát novemberben mutatják be.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ