A napokban kiadott béta Mi Fit appban bukkantunk rá egy új okos eszközre, amit már külföldi pletykákból hallottunk, a “DongTingHu” nevezetű valamire. Ez tulajdonképpen egy ismert tó Kínában, a Tungting-tó. Nem is sejtettük, hogy mi van mögötte, egyelőre betudtuk az új Pace 2 órának, de mint utólag kiderült, az Amazfit Bip 2 lesz. Vagyis már az.

A Mi Fit appban a firmware fájlok között már ott van, “Mili_dth…” néven, tehát a “DongTingHu” kódnéven fut tovább, csak már nevet is kapott. Amazfit Bip 2!

Beljebb haladva a Mi Fit lelkébe, már az xml fájlokban is fellelhető az Amazfiz Bip 2. Nem kétséges már, hogy hamarosan meg fog jelenni.

Ez már tény. Bip 2 jön! Na de mit várhatunk az új órától? GSP, gyorsulás mérő, pulzusérzékelő, iránytű és NFC. Ebből csak az NFC az új és reméljük nem csak újabb kínai funkció, hanem már globálisan is használható lesz. Az eredeti felfedezés nem a miénk, egy spanyol oldal (AndroidTR.es) fedezte fel a 3 napja kiadott Mi Fit bétában. A további vizsgálódás eredményeképpen “Sport mód” is lesz az órában, sőt belső tárhely is, amit még nem tudunk mire fogja használni, úgy mint Pace vagy Stratos akár zene hallgatásra, vagy csak az adatok tárolására.

Az Amazfit Bip 2 bemutatása még idén, akár a Mix 3 mellett sor kerülhet, de mint tudjuk nem a Xiaomi “vér szerinti” gyermeke, hanem a Huami neve alatt fut, de mégis család tag. Így nem a Xiaomi fogja beharangozni. De lehet, csak álom az idei bemutató, majd meglátjuk. Árát tekintve remélhetőleg az elődhöz képest 100$ alatt marad és minden jóságával együtt, egy kissé felturbózott verziót kapunk. Egy Bip 2-nek örülnénk a karácsonyfa alatt…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ