Nem régiben írtunk a “sima” Xiaomi Mi Watchról, ami hazánkban is kapható lesz hamarosan. Ez egy klasszikus kialakítású, igazán jó-érték arányú okosóra, ami szerencsére eljutott Európába is. Most jöhet egy még olcsóbb variáns.

Rendszeres olvasóinknak ismerősen csenghet Digital Chat Station Weibo felhasználó neve, nem véletlenül, ugyanis rengeteg szivárgás, információ megosztás köthető hozzá, ezúttal is ő tőle származnak az alábbiak.

Posztjában a Mi Watch Lite névre keresztelt okosóráról ír, amely nemrégiben FCC tanúsítványt kapott. Az adatbázisban megjelent adatoknak köszönhetően pedig sok lényeges információ, illetve egy számítógépes grafika is napvilágot látott a termékről.

Az képen látható, hogy ezesetben négyzet alakú dizájn kapunk az óra előlapján, rajta egy darab gombbal a jobb oldalon. Kár tagadni, hogy ez a kialakítást bizony megtervezték már “valahol”, méghozzá egy cupertinoi székhelyű cégnél. Az órán egy szilikon szíj látható, ez valószínűleg cserélhető lesz.

A kijelző egy automatikus fényerő-állítási lehetőséggel rendelkező 1,41 inch-es színes HD panel. Ezutóbbi valószínűleg valamifajta alternatív értelmezés, ugyanis teljességgel kizárt, hogy valóban HD kijelző lenne egy ekkora eszközön. Az óra 50 méterig vízálló és uszásbiztos kialakítással rendelkezik, képes 24 órás pulzusmérésre, és többféle sporttevékenység követésére.

Az eszköz egy 230 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amit 5V, 400 mA, vagyis 2W-tal lehet tölteni. Ez kevésnek tűnhet, de egy okostelefon akkumulátora jóval nagyobb, 3-4-5 ezer mAh-s. Az eszköz Android 4.4 és iOS 10 fölött bármilyen okostelefonnal kompatibilis.

Érdekesség, hogy a tulajdonságok között megjelenik egy hőmérséklet-intervallum, amely között működik az óra. Ez 0 és 35°C, ami igen különös, hisz’ ez azt jelentené, hogy fagypont alatt nem üzemel az eszköz, ez pedig nem valószínű. Továbbá szerepel még egy figyelemre méltó dolog a leírásban, mégpedig típusszámnál: REDMIWT02. Igen, szerepel benne a Redmi szó, amiből valószínűsíthető, hogy a Xiaomi kedvenc szokásának hódolva bizonyos piacokon Xiaomi, bizonyos piacokon pedig Redmi márkanév alatt hozza majd forgalomba.

Az okosóra korábban az UL Demko és a kínai ipari és informatikai minisztérium által is kapott tanúsítványt, szóval közel a debütálás. A nagy kérdés pedig: Kapható lesz-e Európában?