A Redmi már így is a csúcskategória határait súrolja a K20 szériával, de még most sem nyugodtak meg, hogy ne legyenek az ár/érték szegmensben az elsők.
Tegnap délután Kínában, a Weibo-n jelentette be Lu Weibing és a hivatalos Redmi csatorna, hogy holnap egy újabb telefont, a Redmi K20 Pro Exkluzív verziót mutatnak be, este 8-kor. Az új jövevényt csak “Legfelsőbb ördög” néven emlegetik, ami arra enged következtetni, hogy még jobb lesz az elődjétől.

Így is lett, ma reggel már posztolták is az újdonságokat, első sorban a processzort frissítik Qualcomm Snapdragon 855 Plus-ra, ami már kezeli az 5G hálózatokat is, de erre nem tértek még ki. Az SD855+ egy 7nm technológiával készült, 8 magos processzor. 8 magjából 1 nagy teljesítményű(2.96 GHz), 3 közepes és 4 kicsi, a magok választását a rendszer dönti el, hogy mekkora teljesítményre van aktuálisan szükség. Továbbfejlesztett Adreno 640 GPU, grafikus teljesítménye 15%-kal nőtt a Snapdragon 855-hez képest. A negyedik generációs AI motor, a beépített AI hardveres gyorsító, másodpercenként több mint 70.000 műveletet hajt végre, az AI teljesítménye pedig háromszorosa a Snapdragon 845 teljesítményének.

Ekkora teljesítményhez nagy memória szükséges, és ezt meg is kapja a telefon, 12 GB képében. De miért kell ekkora memória egy telefonba? A nagy teljesítményű műveletek elvégzéshez nagy és gyors memóriára van szükség, így tudja a processzor sebességét leginkább kihasználni a rendszer, nem beszélve az akadásmentes multitaszkingról, mikor semmit nem veszel észre az app váltáskor, legyen az szinte bármennyi is a memóriában. De manapság a legfontosabb ok, az a játék. Egy igényes játéknak a lehető legtöbb memóriára van szüksége, hogy folyamatos 60 FPS mellett a legjobb grafikai teljesítményt nyújtsa a játékosnak.

A hatalmas teljesítmény és memória mellé természetesen egy életen át tartó háttér tár is dukál, erre már biztos ráfér az összes képed és videód IS! Nem beszélve az egyre növekvő appok és játékok tárhelyigényét figyelembe véve.

A telefon bemutatására 2019. szeptember 19-én Kínában, este 8-kor kerül sor, magyar idő szerint 14:00. Szóval holnap minden kiderül az új telefonról, kövessetek minket az új infókért és csatlakozzatok a Facebook csoportunkhoz, ha mindenről azonnal értesülni szeretnél!