KezdőlapHírekJön a Redmi 9C 2021, csak nem hozzánk

Jön a Redmi 9C 2021, csak nem hozzánk

A Xiaomi újabb trendet kezd el népszerűsíteni a háza táján a folyamatos átnevezgetések mellett, ez pedig a korábbi mobilok “fölújítása”. Ezt májusban kezdték el, amikor a Redmi Note 8-ből adtak ki egy 2021-es variánst. És, hogy miért? Erre a Xiaomi anno egy Twitter bejegyzésben válaszolt, melyben azt részletezi, hogy a Redmi Note 8 széria annyira sikeres lett világszerte, hogy több, mint 25 millió darabot adtak el belőle, ezt a sikert akarták arra használni, hogy több eladásra tegyenek szert.

A Redmi Note 8 széria akkor már 2 éves volt és 2 utódszériája volt, a Redmi 9 széria még csak egy éves és egy utódszériája van. A most kiválasztott típus nem is a “sima”, hanem a Redmi 9C. A Redmi Note 8-tól eltérően itt nem kap új chipet a készülék, változás a tárhelyben és a RAM-ban van.

Korábban 2 vagy 3 GB RAM-mal lehetett kapni a készüléket, az új variánsban már 4 GB a RAM mennyisége. A tárhelyet tekintve eddig maximum 64 GB-os verzióban lehetett kapni, mostantól viszont a 128 GB is elérhető lesz. Hogy van-e értelme egy ekkora tárhelynek egy belépő kategóriás telefonban? Szerintem nincs, de majd a célközönség eldönti, hogy van-e rá igény.

Illetve a célközönség egy kis része, ugyanis a telefon nem érkezik Európába, itt marad a “régi” verzió. A Redmi 9C frissített verziója egyelőre csak a Fülöp-szigeteken hivatalos, az ára pedig 6290 fülöp-szigeteki peso, ami nagyjából 37 ezer forint.

Én értem, hogy kell a marketing, de ennek én semmi értelmét nem látom. Ezt az erőforrást inkább összpontosíthatnának arra, hogy kiadják a Redmi 10 széria globál verzióit, bár a Redmi 10 Prime mindössze 6 napja jelent még csak meg. Érdekesség: A Redmi 10 és Redmi 10 Prime között gyakorlatilag egyetlen lényegi különbség van: A Redmi 10 Prime 6000, míg a “sima” Redmi 10 “csak” 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek