A Redmi Note 8 és Pro után már várható volt, hogy felbukkan a kisebb és gyengébb verzió is, bár a jelek már egy hónapja mutatják ezt, hisz a TENAA oldalán már felbukkant a Redmi 8.
A két telefon a thaiföldi NBTC (National Broadcasting and Telecommunications Commission – Nemzeti Műsorszóró és Távközlési Bizottság) oldalán kapott tanúsítványt, miszerint engedélyezve lettek a telefonok az országban való használatra. A Redmi 8 – M1908C31G  és Redmi 8A – M1908C3KG modellszáma megegyezik a TENAA oldalán megjelent telefonokéval.

Az NBTC oldaláról semmi újdonság nem derült ki a telefonokról, amit eddig tudunk a Redmi 8(A) telefonról csak annyi, hogy 6.2″ átmérőjű kijelzőt kap, 4 GB ramot, 64 GB belső tárhelyet, 8 magos procit, 12 MP fő kamerát, 8 MP szelfi kamerát.

De Lu Weibing pár napja Weibo-n jelentett be egy új Redmi telefont, némi infóval. Ez nagy valószínűséggel a Redmi 8A telefon lesz, mert kijelzője csak 720p, 4/64 GB, de 5.000 mAh akkumulátorral rendelkezik – ami brutál lesz – és ezt megfejelik 18 W-os gyors töltéssel. A processzor valszeg egy Qualcomm Snapdragon 450 lesz, hisz azt írta, hogy előző generációsra számítsunk. De az ára is kiderült előre, ami 899 Jüan ~ 37.950 Ft, ami hűen tükrözi a Redmi árképzését a belépő modelleknél.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ