Jön a Mi MIX 3 – Feladja a leckét a konkurenciának

3925
- Hirdetés -

Kis csúszással ugyan, de végre kiderül a Mi MIX 3 bemutatójának tényleges dátuma.
2018. október 25-én Pekingben rendezik az eseményt, melyen várhatóan nem egyedül a Mi MIX 3 lesz bemutatva, hanem a korábban LEX kódnéven futó Mi Note 4 is.
A korábbi pletykák, és poszterek, melyek október 15-ét hirdették  a bemutató napjának, hamisnak bizonyultak, ám a mostani már hivatalos időpont. A Mi MIX 3 csúszkás kialakítást kap, közel 100%-os kijelzővel, a kijelző alá épített ujjlenyomat szenzorral, dedikált AI gombot, és nagyjából mindennel felszerelik majd, amit 2018-ban egy igazi zászlóshajótól elvárhatunk. A microSD bővítés továbbra sem támogatott, ahogy a 3.5mm-es jack csatlakozó visszahozására is kicsi az esély. Az IP védettség szintén olyan álom, mely a Mi MIX kategóriában egyelőre még álom marad.

A srác kezében a Mi MIX 3

A promóció elkezdődött, a fennmaradó 9 napban folyamatos szivárogtatások várhatóak. Legyen szó akár a készülék dizájnjáról, akár a hardveres képességeiről.

A legfrissebb kép alapján 2 tulajdonság feltételezhető. AZ egyik az 5G kapcsán az új vezeték nélküli szabvány támogatása, ami a jelenleg is tökéletesen használható 4G LTE mobiinternet kapcsolat jövőjét jelenti, melyet 5G-nek hívnak. Nem pusztán további sebesség növekedésről van szó, annál sokkal összetettebb, amit az 5G-tól a közeljövőben várhatunk.
A 10G már annál érdekesebb. A “G” ugyanis a Gigabyte rövidítése is, ami sokszor így használnak, nem pedig “GB”-ként. Tehát a 10G ebben az esetben a készülék memóriájára utalhat, ami brutális.

10 GB-os változata a Kínai konkurensnek, az Oppo Find X-nek is van, így a Xiaomi sem akart lemaradni. Az más kérdés, hogy eddig egyetlen készülék sem volt képes kihasználni ekkora memóriát. Gondoljunk csak bele a korábbi OnePlus modellekre, ahol papíron jól hangzott a RAM mérete, de a tényleges használat során hónapokig nem kapott szoftveres támogatást a gyártó részéről.
A Qualcomm Snapdragon következő generációs 8150-es processzora, amely az 5G hálózatot is támogatja, még nem került kiadásra. A Xiaomi MIX 3 Snapdragon 845 processzorral várható, így ha 5G támogatás valóban várható, azt csak módosításokkal tudják megoldani a Qualcomm-al közös fejlesztésben. Ehhez hasonló megoldással már találkozhattunk egy Redmi modell esetén, ahol az alap SoC nem támogatta a kijelző képarányát, így módosított processzor kerül a készülékbe.

Kövessetek a Facebook oldalunkon is, hogy a Mi MIX 3 kapcsán minden friss információról értesülhessetek elsőként!

- Hirdetés -