A Xiaomi ma bejelentette, hogy szeptember 9-én bemutat egy új vezeték nélküli töltőtechnológiát Kínában.
A vezeték nélküli töltést a Xiaomi tavaly, 2018-ban hozta be a Mi szériába, a Mi Mix 2s telefonjával. Akkor a 18 W-os vezetékes töltés mellé, 7.5 W-os vezeték nélküli töltést kínált a cég. Azóta az utódja, a Mi Mix 3 / 5G is megkapta, aminek már 10 W vezeték nélküli töltése van és idén az Mi 9, 20 W ultra gyors töltési technológiával.

A Mi Charge Turbo, a vezeték nélküli töltők új generációja lesz, és persze a Huawei 30 W-os töltőjére kell egy válasz, ami persze olcsóbb és jobb lesz. A töltők generációja 2007-től váltott egyedi csatlakozótól USB csatlakozóra, azóta egyre csökkenő mérete és megnövekedett funkciója mellé a magasabb töltőáram átvezetése is célul volt kitűzve, a C típusú csatlakozó jelenleg a legelterjedtebb. A kábel mentes akkumulátor töltés az ide év újdonsága, vagyis piaci térnyerése, hisz egyre jobb, olcsóbb töltőegységet tudunk otthonunkba, munkahelyünkre és autónkba is venni, így folyamatosan tölthetjük, a soha le nem merülő telefont.

A gyorsabb töltést, a gyorsabb merülés miatt kell ennyire erőltetni, hisz egyre növekvő az energiaigény a hardvertől és a felhasználótól, nem beszélve az új 5G mobilfrekvenciákról, melyek jóval több kraftot szívnak le az aksikról, mint 4G hálózaton. Bár nálunk annyira még nem elterjedt, sőt a 4G sem, de reménykedjünk, hogy technológiailag nem maradunk el éveket…