- Hirdetés -
()

Pár éve még 3D kijelzővel kísérleteztek a gyártók, hogy hologram-szerű élményben lehessen részünk. Ez azonban zsákutcának bizonyult. Majd jött a VR korszak, melyhez 2K kijelzőfelbontás volt a minimum, hogy a pixelek ne zavarják a virtuális élményt. Azonban a Xiaomi erre saját VR szemüveget is kínál, hogy az élmény maximális lehessen. Olcsóbb megoldás a VR mobil tok, melyekbe a kompatibilis Xiaomi mobilunkat behelyezve próbálhatjuk is a VR-szerű élményt.
A trendek folyamatos változását figyelve a Xiaomi is elérkezettnek tartotta az időt, hogy beálljon azon gyártós sorába, akik lehetőséget látnak az AR (augmentált valóság)
technológiában. A kiterjesztett valóság lehet a következő évek slágere, melyre a nagy gyártók komoly anyagi erőforrásokkal készülnek. Az új technológiát szabványosítani kell, erre jött létre az ARCore platform. Nemrég érte el az 1.0 verziószámot az SDK. Az ARCore a Google által, az Android rendszerre fejlesztett kiterjesztett valóság rendszere. A rendszert támogató gyártók közé bekerült a Xiaomi is. Így a  Mi-rajongóknak is lehetőségük lesz erre a hihetetlen élményre.
Pár hete maga Xiang Wang (Xiaomi alelnök) jelentette be, hogy a Xiaomi a Google ARCore egyik partnerévé vált.
Ekkor szivárogtak ki adatok egy BlackShark kódnéven futó mobilról is, melyet a Xiaomi egyik partnerével közösen fejleszt. Akkor még úgy tűnt, hogy a júniusban bemutatandó Xiaomi Mi 7 lehet az első AR képes mobil a gyártótól. De akár a közelgő Mi MIX 2S is megkaphatja ezt a funkciót.
Az ARCore-t a Google-el közösen fejleszti a kínai gyártó.

Használható azon környezet azonosítására, ahol a felhasználó (fizikailag) található, és elhelyezhet tárgyakat. Ez játékra, tanulásra, különböző szimulációkra is alkalmas. Tehát nem csak szórakozásra, de munkára is alkalmazható. Ezek a digitális objektumok úgy viselkednek, mint a valódiak. Vessünk egy pillantást a Google AR Core hivatalos demo videójára:

Az ARCore három kulcsfontosságú technológiát alkalmaz a virtuális tartalom valós világba integrálásához a telefon kameráján keresztül:

  • A mozgáskövetés lehetővé teszi az okostelefonok számára, hogy megértsék és nyomon kövessék pozíciójukat.
  • A környezet megértése lehetővé teszi a telefon számára, hogy érzékelje a lapos vízszintes felületek méretét és helyét, például a talajt, vagy a dohányzóasztalt.
  • A fénybecslés lehetővé teszi a telefon számára, hogy becsülje meg a környezet jelenlegi fényviszonyait. Az ARCore 1.0 javítja a környezet megértését (feldolgozását), lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy virtuális elemeket helyezzenek el bármilyen texturált felületre, pl. Poszterek, bútorok, játék dobozok, könyvek, palackok stb.

Készen állsz arra, hogy integráld a virtuális valóságot a világodba?

 

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -