KezdőlapHírekJöhet a Xiaomi autó! Hivatalosan bejegyezték a Xiaomi Automobile céget

Jöhet a Xiaomi autó! Hivatalosan bejegyezték a Xiaomi Automobile céget

Az elmúlt hetekben pár keleti hír azt támasztotta alá, hogy a Xiaomi keményen dolgozik azon, hogy létrehozza az intelligens autógyárát. Ma reggel Lei Jun bejelentette, hogy hivatalosan bejegyezték a Xiaomi autógyártásért felelős cégét, Xiaomi Automobile Co. Ltd. néven.
A Xiaomi Automobile Co. Ltd. ipari és kereskedelmi regisztrációja befejeződött. A céget 10 milliárd jüan regisztrációs tőkével hozták létre és Lei Jun, a Xiaomi csoport alapítója, elnöke és vezérigazgatója vezeti az új szervezetet.

Az autó gyártásának bejelentése óta eltelt öt hónapban, a Xiaomi csapata számos felhasználói kutatást és ipari láncellenőrzést végzett. Miközben intenzíven népszerűsítette a termékmeghatározást, gondosan kiválasztott több mint 20.000 önéletrajzot és csapatot épített közel 300 emberből. A csapatba továbbra is toborozza az intelligens elektromos autók iránt érdeklődő tehetségeket, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

“A Xiaomi célja, hogy kiváló minőségű intelligens elektromos járműveket kínáljon felhasználóinak világszerte, hogy élvezhessék a mindenütt jelenlévő intelligens életet” -mondta Lei Jun. Bár a vállalat kezdeti beruházása körülbelül 10 milliárd jüan, a tervek szerint mintegy 60 milliárd jüant fog befektetni a következő 10 évben, a vállalkozás növekedésének érdekében.

SAIC Motor Corporation Limited

Lei Jun meglátogatta a SAIC központját. A SAIC Motor Corporation Limited egy multinacionális autóipari tervező és gyártó cég, amelynek székhelye Sanghajban van. Eddig meglátogatta a BYD-t, a Great Wall-t, a Wulingot és néhány más ismert autógyártót. Az elmúlt 75 napban a Xiaomi vezetősége 85 ipari látogatást tartott, mélyreható tárgyalásokat folytatott több mint 200 autóipari veteránnal.

Motorcomm

A Xiaomi befektet a Motorcommba, amely az alapvető kommunikációs chipgyártó az autók számára. Ez egy újabb beruházást jelent, amelyet a kínai technológiai óriás az autókhoz kapcsolódó cégekbe fektetett be. Azok számára, akik nem tudják, a Motorcomm, kutatással és a járművekben megtalálható alapvető kommunikációs chipek fejlesztésével foglalkozik. A céget még 2017-ben alapították és tevékenységi köre magában foglalja a technológiafejlesztést, az ipari automatizálást, az autókat, a tanácsadást és egyéb műszaki szolgáltatásokat.

A Xiaomi elnöke, Wang Xiang nemrégiben egy interjúban kijelentette, hogy a vállalat az intelligens elektromos autók kulcsfontosságú alaptechnológiájának alapos kutatásával és fejlesztésével kezd. Más szóval, ez a befektetés is nagyon fontos lehet, mivel a járművek alapvető kommunikációs chipjei fontos szempont, különösen az intelligens autók esetében.
Deepmotion

A Xiaomi tervezi a Deepmotion nevű autonóm vezetési technológia alapú startup megvásárlását. Az akvizíció 77,4 millió amerikai dollár értékben fog megérkezni, amikor a vállalat felkészült arra, hogy belépjen az elektromos járművek piacára.

A Deepmotion, vezető segítő szoftvert fejleszt és a Xiaomi legújabb lépése, hogy szélesebb körben jelenjen meg az elektromos járművek területén. A vállalathoz hasonlóan más kínai technológiai márkák, például a Huawei és a Baidu is fejlesztik saját autonóm vezetési technológiájukat. A vállalat elnöke, Wang Xiang még kijelentette, hogy “Ezzel az akvizícióval reméljük, hogy lerövidíthetjük termékeink piacra dobásához szükséges időt. Fel akarjuk gyorsítani az önálló vezetési kutatás-fejlesztést.”

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek