KezdőlapHírekItthon is MIUI 12.5-öt kapott a Mi 9 SE

Itthon is MIUI 12.5-öt kapott a Mi 9 SE

A telefonméret növekedésének hosszú története van, anno 2007-ben az első iPhone idején a 3,5 inch hatalmasnak számított. 2015 körül vettem egy 5 inches telefont, aminél erősen gondolkodtam azért, hogy kényelmes lesz-e, elfér-e majd a zsebemben, most pedig használok egy 6,39 inches Mi 9-et. Persze közben a képarány is változott, így nem fair az összehasonlítás, de attól még igaz, hogy az évek alatt folyamatosan nagyobbak lettek a telefonok. Vannak az olyanok, mint én, akik megszokták, és vannak azok, akik azóta is hiányolják a kompakt méretű telefonokat a piacról.

A Xiaomi utolsó ilyen kategóriájú készüléke a Mi 9 SE volt ’19 márciusából. Bár voltak pletykák arról, hogy az iPhone 12 Mini mintájára lesz Mi 11 mini, ez egyelőre nem jelent meg.

A tegnapi nap az egyelőre utolsó mohikánra, a Mi 9 SE-re megjelent a MIUI 12.5 Globál EU verziója (a MIUI verziókról és a verziókódról ebben a cikkben írtam), a legtöbb itthon megvásárolt telefonon pedig pont ilyen ROM van. Érdekesség, hogy a nagytesó, az eredeti Mi 9 még nem kapott ilyen frissítést. Furcsa mindenesetre.

A frissítés nem csak MIUI, hanem Android frissítés is, a Mi 9 SE Android 11-et is kap ezzel az update-tel.

A frissítés nem feltétlen jön azonnal minden példányra, így, ha neked Mi 9 SE-d van, de még nem kaptad meg, akkor nem a te készülékeddel van a baj, hamarosan jönni fog.

Hozzáértők számára, itt a recovery ROM linkje.

A MIUI 12.5 újdonságairól korábban írtam egy cikket, itt olvashatjátok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek