KezdőlapHírekItt az új csúcs proci: Snapdragon 8 Gen 2

Itt az új csúcs proci: Snapdragon 8 Gen 2

Tegnap végre bemutatta a Qualcomm a Snapdragon Tech Summit 2022 rendezvényen legújabb lapkakészletét, a Snapdragon 8 Gen 2-t. Ezzel a Qualcomm újra a mobil chip úttörője lett, lepipálva a nem rég bemutatott MediaTek Dimensity 9200 procit.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

A Snapdragon 8 Gen 2 káprázatos, ez fogja meghajtani a 2023-as új zászlóshajó okostelefonokat. Sok márka megerősítette, hogy az év végéig bemutatja modelljeit ezzel a processzorral. A Qualcomm „áttörést jelentő mesterséges intelligencia” SOC-nak nevezi és olyan márkák fogják használni, mint az ASUS ROG, HONOR, iQOO, Motorola, nubia, OnePlus, Oppo, RedMagic, Sharp, Sony, Vivo, XINGJI/MEIZU, ZTE és természetesen a Xiaomi/Redmi páros.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Gaming

A Snapdragon 8 Gen 2 nyolcmagos CPU-val rendelkezik, amely maximálisan 3.2 GHz-em ketyeg. Az extrém teljesítményű mag az ARM által tervezett új, 3.2 GHz-es Cortex-X3. A segédmagok 2.8 GHz-es Cortex-A715 és 2.0 GHz-es Cortex-A510. Az előd Qualcomm chipekhez képest az órajelek megnövekedtek, ezt a kiváló TSMC 4nm+ (N4P) gyártási technikával teszi. A TSMC gyártási technikáról újra és újra bebizonyosodott, hogy sikeres.

A GPU-oldalon a Qualcomm 25%-os teljesítménynövekedést mutatott be elődjéhez képest. Néhány új funkcióval rendelkezik, amelyeket versenytársainál láthatunk. Ezek közül néhány az, hogy hardver alapú sugárkövetési technológiával rendelkezik. Az API támogatások közé tartozik az OpenGl ES 3.2, az OpenCL 2.0 FP és a Vulkan 1.3. A Qualcomm az új Snapdragon Shadow Denoiser nevű funkcióról beszélt, ez a funkció becsléseink szerint néhány változtatást eszközöl a játékok árnyékain, a jelenet alapján. A Variable Rate Shading (VRS) a Snapdragon 888 óta létezik, ez azonban egy másik funkció. Az új Adreno GPU célja, hogy a legjobb játékélményt nyújtsa.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Specifikáció

A Qualcomm a mesterséges intelligencia 4.3-szoros teljesítményének növelését ígéri és a wattonkénti teljesítmény állítólag 60%-kal javult. Az új Hexagon processzor jobban teljesít, ami lehetővé teszi az elkészített fényképek gyorsabb feldolgozását. Szoros kapcsolat alakult ki az érzékelőgyártókkal, így a Qualcomm ennek megfelelően végzett néhány módosítást. Az első, Snapdragon 8 Gen 2-re optimalizált 200 MP-es képérzékelő, a Samsung ISOCELL HP3 professzionális minőségű fényképeket és videókat biztosít. Ez egyben az első Snapdragon lapkakészlet, amely AV1 kódekkel van felszerelve, amely akár 8K HDR-ig és akár 60 képkocka/másodpercig támogatja a videófelvételt.

Végül az internet kapcsolat terén is jelentős fejlesztéssel találkozhatunk, a Snapdragon X70 5G Modem révén. A mobilinternet elérheti a 10 Gbps letöltési és a 3.5 Gbps feltöltési sebességet. A wifi oldalon ez az első alkalom, hogy a Qualcomm chip Wifi-7-et támogat és 5.8 Gbps-os csúcssebességet kínál.

Jó kis telefon lesz a Xiaomi 13, főleg a Pro változat. Mit szólsz az új Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chiphez? Te is várod már a Xiaomi 13 megjelenését?

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img